Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KALV

Ispariz. Plus.- Konsert med Christina Meißner

Cellisten Christin Meißner har de senaste åren varit uppslukad av Hildegard av Bingens 1000 år gamla musik. Hennes antifoner och hymner har transkriberats och tolkats genom cellokroppen. Bingens lovsånger har Meißner även låtit speglas genom samtiden; i ett antal nyskrivna verk låter hon dagens tonsättare inspireras och beröras av de medeltida tonerna. En första dubbel-cd släpptes under 2020, Ispariz. En vision. Ispariz, ett av de dryga 1000 ord av Bingens hemliga språk, lingua ignota, som finns bevarat, och vars betydelse är ungefär ande. Projektet fortskrider och under kvällens konsert får vi ta del av ett axplock av dess landvinningar i en sömlös alternerande vandring från 1100-talet till 2000-talet.

Datum

11 augusti 2022

Dag

Torsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

Kalv kyrka

Kalv kyrka 51261 KALV

Pris

Kostnadsfritt

Christina Meißners cellospel framkallar en musikupplevelse som är inspirerande och transcederande på en och samma gång. Hennes konserter är en hyllning till livet där musik är den ultimata rösten för existentiella värden. Meißner utmärks av djärvheten i hennes virtuositet, en fängslande repertoar och en fascinerande teknik som tar lyssnaren till okända, fantastiska, platser. Christina Meißner är en av grundarna till Ensemble Klangwerkstatt Weimar, och har under åren fördjupat studiet av den samtida musiken genom samarbeten med bland annat Isang Yun, Toshio Hosokawa, Georg Katzer, Isabel Mundry, Helmut Lachenmann, Rebecca Saunders, René Mense och Georg Crumb.

Med idylliska byn Kalv som kuliss får du uppleva en festival för nutida konstmusik, där man blandar musik från förra årtusendet med det nyskrivna. Deltagarna från lokala och regionala likväl som internationella ensembler.

Priser

  • En konsert-150 kr
  • Festivalpass- 400 kr
  • Barn/ungdom under 18 år- gratis

För mer information

Genomförs med stöd av Västra Götalandsregionen

Arrangemangsnummer: 811107