VÅRGÅRDA

Ikonmålningskurs på Algutstorps prästgård

Att måla –egentligen skriva – ikoner är en naturlig del av den kristna grunden: Gud är inte en abstrakt idé, Gud är erfarbar och t o m ”inringbar” genom att Han gjort sig tydlig i Kristus och det är något som drar in oss alla. Ikonens plats och funktion är att påminna om Guds konkreta närvaro i Kristus och det mänskliga livet. Det är den enkla bakgrunden till ikonens plats i våra liv, i hem och kyrka.

Startdatum

15 augusti 2023

Veckodagar

Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 9:00 - 17:00

Omfattning

6 tillfällen, 54 studietimmar

Plats

Prästgården Algutstorp

Algutstorp Prästgården 1 44794 VÅRGÅRDA

Pris

2000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Inga särskilda förkunskaper behövs. Kursen i ikonmålning är både för dig som är nybörjare och för dig som har prövat på ikonmålning tidigare.

Här får du lära dig grunderna; teknik och material och ikonens historia och teologi. I samråd med läraren bestämmer var och en motiv. Du som inte målat tidigare börjar med att måla en ansiktsikon av Kristus eller Jungfru Maria. Lärare är Lisa Chemnitz, ikonmålare som målat ikoner till många kyrkor och hem och delat med sig av sina kunskaper i många kurser.

  • 15-20 augusti
  • 2000:- (det går att söka bidrag från pastoratet, se nedan). Kostnad för material som köpes på plats tillkommer, ca 500-800 kr.
  • Anmälan senast 15 juni till: madeleine.dahl77@svenskakyrkan.se Då betalas en anmälningsavgift á 500:-. Resten betalas senast 15 juni. Kursavgiften betalas via Swish: 123 498 34 66. Har du inte Swish så löser vi det! Märk med Ikonmålarkurs augusti. Anmälan är bindande. Vid sjukdom betalas allt utom anmälningsavgiften tillbaka.

För den som vill åka på retreat i pastoratet eller någon annanstans finns det möjlighet att söka bidrag till retreatkostnaderna. Kontakta: Kamrer Mats Edström 0322-73709, mats.edström@svenskakyrkan.se

Prästgården i Algutstorp grundas i en tanke om att prova nya sätt att vara kyrka. Det ska vara en själavårdande miljö och en plats för stillhet, reflektion och eftertanke. Deras ledord är Vara- Vila- Växa

Läs mer om prästgårdens verksamhet

Arrangemangsnummer: 500504

Ledare

Lisa Chemnitz

Madeleine Dahl

Kontaktperson