Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Starby

Ikonmålning fördjupning

Välkommen till en fyradagars fördjupningkurs i ikonmålning med Lisa Chemnitz. Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Måndag, Tisdag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 11:00 - 20:00

Omfattning

4 tillfällen, 30 studietimmar

Plats

Bibelns värld

Starby

Pris

2500 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Ikon betyder bild

Vi är skapta till att vara Guds avbild. Kristus är den Osynliges avbild och Jungfru Maria gjorde bilden tydlig genom att föda honom. Vi får också göra den Osynlige synlig i våra liv. Att måla – egentligen skriva – ikoner är en naturlig del av den kristna grunden: Gud är inte en abstrakt idé, Gud är erfarbar och t o m ”inringbar” genom att Han gjort sig tydlig i Kristus och det är något som drar in oss alla. Ikonens plats och funktion är att påminna om Guds konkreta närvaro i Kristus och det mänskliga livet. Det är den enkla bakgrunden till ikonens plats i våra liv, i hem och kyrka.

Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete. En viktig del av arbetet med ikonen är att leva i gemenskap med förebilden Kristus. Vi samlas därför till bön under olika tider av dagen.

Förkunskap

Kursen vänder sig till dig som är självgående inom ikonmålning. Du ska kunna börja på en ikon på egen hand, samt kunna måla ett ikonansikte själv. Deltagaren bör ha minst två påbörjade ikoner som är klara för guldläggning. Vid frågor om kunskapskrav, kontakta Lisa Chemnitz, lisa.chemnitz@gmail.com, tel 072-180 83 93

Material

För er som vill ha speciella plattor eller guld, kontakta Lisa snarast.

Medverkande

Lärare är Lisa Chemnitz, ikonmålare som målat ikoner till många kyrkor och hem och delar med sig av sina kunskaper i många kurser. Urban Lennartsson, föreståndare på Bibelns värld, medverkar vid bön och mässa.

Schema

Kursen hålls 12 -15 februari 2022 på Bibelns värld i Starby. Lördag 12 feb startar kursen kl 11. Det finns dock möjlighet att komma redan från kl 9 om man vill börja måla på egen hand. Tisdag 15 feb avslutas kursen med lunch och ikoninvigning. Sluttid är 13.40.

Pris

Kurskostnaden är 2500 kr inkl lunch. Utöver det tillkommer materialkostnad (ca 800 kr). För boende och övrig mat tillkommer en extra kostnad på 2000 kr. Enkelrumstillägg är 600 kr (begränsat antal).

Information

För mer information om kursen Pernilla Agardh 0730-303055.

Anmälan

Kursen genomförs med all hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi förutsätter att alla på kursen är vaccinerade mot Covid19. Lokalen tillåter tillräckliga avstånd mellan målarnas arbetsplatser och vid måltiderna.
Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar eller om restriktionerna/rekommendationerna vid gällande datum är sådana att kursen inte bör ges.

Arrangemangsnummer: 322341

Ledare

Lisa Chemnitz

Kontaktperson