MALMÖ

Homecoming - cirkeldans 24 maj

Välkommen att dansa koreograferade och traditionella cirkeldanser som förmedlar livsglädje, förundran, ödmjukhet och sammanhang!

Startdatum

24 maj 2024

Veckodag

Fredag

Tid

Kl 10:00 - 14:30

Omfattning

1 tillfälle, 5 studietimmar

Plats

Sensus MalmöSamförstånd

Södra Vallgatan 5 21140 MALMÖ

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Vi dansar traditionella dansar från olika kulturer (Grekland, Balkan, Roma) och moderna koreograferade danser, t.ex. av Nanni Kloke (Holland), Judy King (England) och Pia Lamberth (Sverige), såsom danser från den stora brasilianska dansrörelsen. Glädje och smärta, extroverthet och introverthet, allt får finnas i dansen och hittar sin plats. Du behöver inte ha dansat cirkeldans förut, danserna är tillgängliga för alla. Vissa danser är lugna och meditativa, andra är snabbare och energirika.

Ta med någonting att äta och att dricka. Det finns mikrovågsugn och vattenkokare på plats. Vi kommer att göra flera pauser varav en längre och det finns bord och stolar där man kan sitta och avnjuta sin medhavda mat.

Kommande datum 5 april

Ledare Sabine Neumann har hållit på med cirkeldans (heliga danser/traditionell dans) i över tjugo år, både som dansare, musiker och dansledare. Hennes långa erfarenhet av Zen-meditation och flera decennier som Aikido-utövare har präglat hennes inställning till dansen. Tillsammans med Pia Lamberth har hon under många år genomfört dansveckor i Sverige, Grekland och Indien.

Arrangemangsid: 1588529

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter