KARLSHAMN

Hardcore & Punk a cappella choir

Nu kör vi igång höstterminen med Hardcore & Punk a cappella choir i Karlshamn och välkomnar nya sångare. #sensushjärtakultur

Startdatum

21 augusti 2024

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:45

Omfattning

16 tillfällen, 48 studietimmar

Pris

Se beskrivning

Vi startar terminen onsdag 21 augusti, med tre prova-på-repetitioner för dej som inte provat att sjunga med oss tidigare. Rekommendationen om du är ny, är att medverka på alla tre, så du får en god inblick och verkligen får testa. Först efter dem bestämmer du om du vill fortsätta i kören och då betalar du terminsavgiften. Anmäl dig redan nu!

Vad gör kören?

Kören är helt fristående och självbestämmande! Vi sjunger a cappella (d v s utan instrument) och det blir mestadels hårdrock- och punklåtar med fokus på stämsång och rösterna. Vi går igenom stämmor grundligt och du får tillgång till både noter och stämfiler. Men du får också räkna med att öva hemma mellan de gemensamma repetitionerna.

Kören passar både vana sångare som vi ger extra utmaningar och mer ovana sångare som får möjlighet att lära sig mycket. Kören är inte bara en kör, utan också ett enormt trevligt och roligt sammanhang med hjälpsamma och positiva medsångare. I kören får du lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed får du möjlighet att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på.

Det sker genom en mångfald av sångliga övningar och roliga arrangemang av kända låtar, samt genom eget övande hemma mellan våra gemensamma träffar. När du varit med ett tag kan du sedan få nya utmaningar, t ex soloinsats eller hålla egen stämma i mindre ensemble.

Vi planerar för flera aktiviteter under hösten, bl a workshop med vokalgruppen Krita, Karlshamn a cappellafestival och framträdanden. Mer info om det kommer. Som om inte det var nog så dyker det under terminen ofta upp fler idéer och du kan alltid komma med egna önskemål. Du får också inbjudan att delta i andra sångutvecklande aktiviteter. Och som om det inte vore nog så planerar vi för liten resa och utbyte med annan kör under våren 2025. Kom med redan nu! Läs artikel om kören här. 

Total omfattning

  • Tre kostnadsfria introduktionsrepetitioner 21 och 28 augusti samt 4 september. 
  • Därefter ca 12 veckorep.
  • Övriga aktiviteter så som kick-off med mat, workshop och offentliga framträdanden.

Terminsavgift 1200 kr. 

Terminsavgiften betalas senast 6 september för nya medlemmar som bestämmer sig för att fortsätta efter prova-på-perioden. 

 

Välkommen till ett härligt gäng!

Följ oss på Facebook för kontinuerliga uppdateringar.

Arrangör: A Cappella South Sweden i samarbete med Sensus Studieförbund. [#hittaenkör](#hittaenkör)

Arrangemangsid: 1598792

Ledare

Camilla Bengtsson

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter