Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Cindy Chan

Distans

Hållbar folkbildningsvecka: Börja odla snittblommor!

Välkommen på föreläsning med blomsterbonden Erica Wheeler som berättar om sin blomsterodling och entreprenörskap! Föreläsningen är en del av konceptet Trädgårdskompisar - en studiecirkel där trädgårdsintresserade träffas under vår och sommar hemma hos varandra, hjälper till i trädgården och pratar allt ifrån komposter till solcellsbevattning och ogräsplockning.

Datum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dag

Torsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Vi startar upp grupperna på vår/sommar och deltagarna planerar tillsammans dagar och tider för träffarna. Till stöd har de en handledning som vi skickar ut i förväg och förslaget är helt enkelt att jobba och prata trädgård tillsammans, lära av varandra och inspireras och få hjälp att förverkliga projekt och idéer hemma. Året avslutas med en föreläsning om något som vi tror kan inspirera deltagarna att gå med nästa år igen.

Erica är blomsterbonde - hon odlar snittblommor till självplock och för leverans till marknader och butiker i sitt närområde runt Sandviken, Gävleborgs län. I denna föreläsning kommer hon att berätta om sin process från planering och fröbeställningar till utmaningen med en kort säsong och knep för att få blommorna att blomma när hon vill.

En snittblomsodling måste inte vara så stor som Ericas, kanske har du en del av trädgården där du skulle kunna låta det blomma hela säsongen, både för att det är vackert och för att bidra till en mångfald för våra pollinerare? Vad ska du tänka på? Vilka blommor är bra att börja med? Kom och lyssna, ställ frågor och ta med dig inspiration från kvällen!

Hållbar folkbildningsvecka

Det här arrangemanget är en del av Sensus hållbara folkbildningsvecka. Ett nationellt initiativ för att uppmärksamma det arbete som vi och våra samarbetsparter gör inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckorna innehåller både digitala och fysiska arrangemang som är öppna för alla.

Se hela programmet här.

Arrangemangsnummer: 872927

Kontaktperson