JÄMSHÖG

Grundläggande kurs om Svenska kyrkan

Under höst och vår 2023-2024 erbjuder Jämshögs Folkhögskola, Lunds stift och Sensus studieförbund en grundläggande kurs om Svenska kyrkan.

Startdatum

10 oktober 2023

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

4 tillfällen, 50 studietimmar

Plats

Jämshögs folkhögskolaMusiksalen

Kulltorpsvägen 2 29372 JÄMSHÖG

Pris

3000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kursen riktar sig till dig som arbetar i eller samarbetar med Svenska kyrkan och som vill få en grundläggande kunskap om det sammanhang du är insatt i.

Kursen vill ge dig grundläggande kunskaper om:

Kyrkans uppdrag

Svenska kyrkans organisation

Svenska kyrkans historia

Svenska kyrkans styr- och grunddokument

Kyrkorummet

Kyrkliga begrepp

Kursen vill ge dig möjlighet att:

Reflektera över din egen tro

Fundera kring hur Svenska kyrkan är en aktiv del av samhället

Belysa idealitet och församlingssyn i Svenska kyrkan

Kursen syftar till att ge en kompetensförstärkning om Svenska kyrkan med teologi, juridik och kommunikation som grund.

Kursupplägg

Kursen är upplagd med fyra obligatoriska träffar under perioden september till april. Träffarna består av föreläsningar, samtal och studiebesök. Mellan två av kurstillfällena har deltagaren uppgifter som denne enskilt ska arbeta med.

Träff 1. 2 dagar - återkommer om datum snart

Hemuppgift A

Träff 2. 1 dag - Träff 3. 1 dag -

Hemuppgift B

Träff 4. 2 dagar -

Kursledning Lunds stift, Solveig Wollin skolpräst Jämshögs folkhögskola, Lena Andersson, stiftspedagog Lunds stiftskansli och Pernilla Agardh verksamhetsutvecklare Sensus studieförbund

Information Solveig Wollin, skolpräst på Jämshögs folkhögskola, solveig.wollin@jamshog.org Pernilla Agardh, verksamhetsutvecklare på Sensus, pernilla.agardh@sensus.se

Anmälan Anmälan öppnar inom kort. Kursen tar emot 30 deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan stängs när kursen är full, dock senast den 14 september.

Kostnad Avgift 3000 kr.
I avgiften ingår kurs, kost, material, litteratur. Önskar deltagaren logi tillkommer detta. Boende med frukost i enkelrum på skolans internat kostar ungefär 400 kr/natt. Man delar toalett och dusch, lakan och handduk ingår. Det finns ett begränsat antal rum på folkhögskolan. Ange i anmälan om du är intresserad av att bo på skolan. Först till kvarn gäller.

Målgrupp Anställda i Svenska kyrkan, på Sensus studieförbund och Jämshögs folkhögskola som till exempel arbetar som barn- och ungdomsledare, vaktmästare, värdinnor, administrativ personal, kamrer, kommunikatörer/informatörer, assistent i församlingsarbete, musikpedagog, fastighetsförvaltare, HR-personal, lärare, verksamhetsutvecklare m.fl.

Kursen är inte för dig som har en profilutbildning i Svenska kyrkan: präst, diakon, kyrkomusiker och församlingspedagog.

Arrangörer Jämshögs Folkhögskola, Sensus studieförbund och Lunds stift

Arrangemangsnummer: 201203

Ledare

Solveig Wollin

Kontaktperson