Bild: bild: privat

LINKÖPING

Grundkurs Mindfulness

Startdatum

12 mars 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 20:30

Omfattning

8 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Sensus LinköpingUggla

Apotekaregatan 14 58224 LINKÖPING

Pris

1910 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Har du en känsla av att inte hinna med? Att livet består av ett konstant pusslande i vardagen och att du hela tiden försöker ligga ett steg före? Önskar du att det var annorlunda? Tänk om du i stället kunde känna lugn och ro och njuta av varje stund i din vardag.

Låter det som något du skulle vilja uppnå? Om du är kvinna i åldern 30-45 år och även är en mamma är det här en kurs för dig. 

Mindfulness är en metod och ett förhållningssätt som syftar till att få oss att leva mer i stunden. Vi lever idag i ett samhälle och en värld där allt går i ett väldigt högt tempo och distraktionerna är oändliga. Många av oss hinner inte reflektera över det vi är med om i vardagen, utan vi bara springer med.

På svenska brukar Mindfulness översättas med Medveten närvaro och det bygger på att vi utvecklar vår uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Genom att vi övar oss i att vara mer här och nu i varje ögonblick utan filter och utan att vi bedömer det vi ser, hör och upplever, kan vi få ut mer av varje stund.

Mindfulness är en metod som bland annat kan hjälpa vid stress, depression, oro och smärta. Den hjälper dig att komma mer i kontakt med dig själv, vilket kan innebära att du får bättre koll på hur du mår och vad du behöver.

Kursupplägg: Under 8 tillfällen får du lära dig grunderna i mindfulness och öva i grupp för att lära dig verktygen att bli mer närvarande i vardagen.

Varje tillfälle varvas med fakta, övningar och mycket dialog och delade upplevelser kring det vi gör.

Kursen har plats för 6-8 deltagare.

Cirkelledare: Jag som håller i denna kurs heter Marika och jag utbildade mig till instruktör i Mindfulness sensommaren 2019 via Ilivera AB då jag väntade mitt andra barn. Jag har även gått utbildning för att hålla en fortsättnings kurs i Mindfulness. 

Utöver denna kurs håller jag även i kvinnocirklar där temat rör sig kring personlig utveckling.

Undrar du mer kring kursens innehåll, ta gärna kontakt med Marika: wettervik.m@gmail.com

 

Arrangemangsid: 1577482

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter