HÖÖR

Godly Play

Godly Play är en metod för berättande av bibliska berättelser som i första hand vänder sig till barn i åldrarna fyra till tio år. Kursen är en 3-dagarskurs; 7-9 april.

Startdatum

7 april 2021

Veckodagar

Onsdag, torsdag, fredag

Tid

Kl 9:00 - 20:00

Omfattning

3 tillfällen, 24 studietimmar

Lokal/rum

-

Pris

6000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Godly Play är en metod för kristen undervisning för barn.

Tanken är att alla barn redan har en naturlig känsla av gudsnärvaro och att metoden ger ett språk för att kunna kommunicera och stärka sin andliga identitet.

Godly Play är ett sätt att berätta bibliska berättelser som följer en given mall, vilket gör att den är lätt att lära in och använda. Metoden har hämtat sin inspiration i Montessoripedagogiken.

Det material som används i Godly Play skapar en miljö med målade figurer gjorda i naturmaterial, tyger och sand. Godly Play vill stödja barnet i att hitta sammanhanget mellan sig själv, berättelsen och materialet.

Godly Play använder historien, lek, ritual och kreativitet för att stödja barnets upplevelser av Guds närvaro så att barnet kan växa i sitt andliga liv.

Inom Godly Play finns olika slags berättelser, liturgiska, heliga och historiska. Med hjälp av dessa berättelser lär sig barnet och ledaren om bibelns historiska händelser, om dop och nattvard, liknelser samt om kyrkoårets fester och högtider.

Målgrupp: medarbetare i Svenska kyrkan som arbetar med barn.

Kursledare och Godly Play-instruktörer är Jenny Sjögreen och Evelina Forsberg Svensson

Kostnad för kursen är 6 000 kr. Detta är ett paketpris där kursavgift, kurslitteratur, material, kost och logi ingår. Glöm inte ange i anmälan vilken församling som ska stå för kostnaden.

Anmälan: kursen tar emot 14 deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan stängs när kursen är full, dock senast den 7 mars. Kursen hålls 7-9 april dvs under 3 heldagar. Dag 1 och 2 håller vi på ca kl 9-20, dag 3 kl 9-16.

Frågor Om du har frågor kontakta: Pernilla Agardh, 0730-303055, pernilla.agardh@sensus.se

Arrangörer är Lunds stift och Sensus.

Arrangemangsnummer: 321011

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.