Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Föreställning "Handling och Ansvar" Med Teater Nu

Teater Nu i ett samtal apropå föreställningen Rörelsen

Datum

7 september 2022

Dag

Onsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:30

Plats

Folkteatern i Göteborg

Olof Palmes Plats 1 41304 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Vi vill göra skillnad, men samtidig kan det vara svårt att börja engagera sig tillsammans med andra. Om du bara ser till dina faktiska handlingar, vem är du då? Är det dags att konfrontera våra egna goda intentioner

Kom och reflektera med Teater Nu och inbjudna gäster i ett samtal som kommer forma ett filosofiskt spiondrama på krogen. Välkomna till Teater Nu:s eget filosofiska rum! I sin nästa produktion tar Teater Nu sig an Hannah Arendts bok Människans villkor - Vita activa. Det är genom våra handlingar och ord vi uppenbarar vilka vi är, menar Arendt. Vem är det då som uppenbarar sig när vi tänker en sak men utför en annan?

I samtalet undersöks påverkan kring olika samhällsrörelser där frågan vad det betyder att ingå, ställa sig bredvid eller ta avstånd diskuteras. Samtalet tar avstamp i det stundande valet och det akuta världsläget, och tankar om att befinna sig i den gemensamma rörelse som ett demokratiskt val är. Vad har varje individ för ansvar? Samtalet är en del av processen i att forma Teater Nu:s nästa föreställning Rörelsen.

Rörelsen görs i samarbete med Sensus och Västra Götalandsregionen.

Medverkande: Matilda Klamas - regissör och konstnärlig ledare, Teater Nu Sara Östebro - konstnärlig ledare, Teater Nu Gäster tillkommer.

Om Teater Nu Teater Nu är ett konst- och scenkonstkollektiv med bas i Göteborg och Bollebygd, som skapar scenkonst, rum för samtidskonst och mobiliserar mötesplatser. Teater Nu skapar scenkonstverk sprungna ur filosofiska frågor och arbetar platsspecifikt där valet av spelplats utgör en del av den konstnärliga inramningen.

Arrangemangsnummer: 811928