Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Föreställning "Flyga högt"

nypremiär 15/3! Flyga Högt av Pia Naurin - tre sammanflätade monologer med svart humor om den fria viljan- Har människan en fri vilja och har en fri människa tillgång till en fri död? Med: Åsa Eek Engquist Regi: Staffan Nattsén.

Datum

15 mars 2022

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 20:30

Pris

220 kr

Föreställningen riktar sig till mogna människor i olika åldrar som ibland funderar över livet och döden utan att för den skull vara deprimerade, sjuka eller väldigt gamla…Några kanske också brottas med den urgamla filosofiska frågan om den fria viljan. Är människan fri att styra över sitt eget öde, eller är det ödet som styr?

Vera 80 år sätter saken på sin spets. Frisk både fysiskt och psykiskt tar hon flygcertifikat med målet att landa planet i havet, när solnedgången är som vackrast. Kaos uppstår när flygturen inte går som planerat. Dottern Veronica tvingas ta hand om de praktiska konsekvenserna samtidigt som hon måste förhålla sig till den anhörigskuld som traditionen lägger på henne. Själavårdaren Bella levererar automatiska klyschor som hon inte längre tror på. Kan hennes roll som lyssnare ändå erbjuda Veronica tröst? Efter föreställningen bjuds det in till samtal som inleds med en reflektion av en inbjuden gäst. Har människan en fri vilja och har en fri människa tillgång till en fri död? Hur ansträngd är den svenska sjukvården? Diskussionen om dödshjälp har hettat till efter Björn Natthiko Lindeblads död 17 januari i år.

ENteater presenterar en interaktiv kväll med teater och samtal där den aktuella debatten belyses.

“Pia Naurin har skrivit en luftig text som går i vemod och leende och som Åsa Eek Engquist i Staffan Nattséns regi förvaltar väl.” (Tomas Forser, DN)

Text: Pia Naurin Med: Åsa Eek Engquist Regi: Staffan Nattsén Ljud & Musikarr: Björn Holmudd Produktion: ENteater/Håkan Palm Foto: Patrik Gunnar Helin Illustrationer: Alexandra Leyton Nattsén

Biljetter

Arrangemangsnummer: 809899