Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Problem för nya deltagare att anmäla sig till verksamhet

Just nu upplever många nya deltagare att det är svårt att skicka in sin anmälan på sajten. Vi jobbar på att lösa problemet så snabbt som möjligt. Om du inte kan skicka in din anmälan, vänligen mejla in din anmälan till aktivitetens kontaktperson.

FALUN

Föreläsning: Demokrati och ekologi i skogen med Sebastian Kirppu

Föreläsningens innehåll ger oss Sebastians perspektiv på hur den ekologiska situationen är för den svenska skogen efter 60 år med kalhyggesskogsbruk.

Datum

10 december 2021

Dag

Fredag

Tid

Kl 14:30 - 17:00

Lokal/rum

.

Pris

Kostnadsfritt

Sebastian Kirppu är en av Sveriges mest framstående skogsbiologer och är just nu mest aktuell i Vetenskapens värld-serien ”Slaget om skogen”, på SVTplay.

Om föreläsningen

I demokratins namn har skogsbruket fått fritt spelrum att göra vad den vill med vårt gemensamma naturarv. Detta har visserligen gagnat aktieägare och under mitten av förra seklet gett arbetstillfällen men det har också varit på bekostnad av något - nämligen ekosystemet, biologisk mångfald, klimatet och sist men inte minst möjligheten till andra inkomster än pappersmassa och brädor från skogen. Urfolkens kultur håller på att krascha, renarna har ingen mat kvar att äta och samerna måste stödutfodra sina djur. Naturturismföretagare har svårt att locka turister till kalhyggen och planterade virkesåkrar och lokalbefolkningens svamp- och bärskogar försvinner. Var i ligger demokratin i detta? Frågar Sebastian.

Arrangemangsnummer: 290355

Kontaktperson