Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

FALUN

Föreläsning: Demokrati och ekologi i skogen med Sebastian Kirppu

Föreläsningens innehåll ger oss Sebastians perspektiv på hur den ekologiska situationen är för den svenska skogen efter 60 år med kalhyggesskogsbruk.

Datum

10 december 2021

Dag

Fredag

Tid

Kl 14:30 - 17:00

Plats

Dalarnas museum

Stigaregatan 2 79160 FALUN

Pris

Kostnadsfritt

Sebastian Kirppu är en av Sveriges mest framstående skogsbiologer och är just nu mest aktuell i Vetenskapens värld-serien ”Slaget om skogen”, på SVTplay.

Om föreläsningen

I demokratins namn har skogsbruket fått fritt spelrum att göra vad den vill med vårt gemensamma naturarv. Detta har visserligen gagnat aktieägare och under mitten av förra seklet gett arbetstillfällen men det har också varit på bekostnad av något - nämligen ekosystemet, biologisk mångfald, klimatet och sist men inte minst möjligheten till andra inkomster än pappersmassa och brädor från skogen. Urfolkens kultur håller på att krascha, renarna har ingen mat kvar att äta och samerna måste stödutfodra sina djur. Naturturismföretagare har svårt att locka turister till kalhyggen och planterade virkesåkrar och lokalbefolkningens svamp- och bärskogar försvinner. Var i ligger demokratin i detta? Frågar Sebastian.

Se föreläsningen digitalt

Vi kommer att sända föreläsningen digitalt via Zoom och denna länk kl 14.30: https://us06web.zoom.us/j/85411264138

Arrangemangsnummer: 290355

Kontaktperson