VADSTENA

Folk, Jazz och Bach på svenska

Välkommen på konsert med Hans Kennemark, Pelle Gustafsson och Stefan Wingefors.

Datum

25 juni 2024

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

Vadstena klosterkyrka

Lasarettsgatan 5 59230 VADSTENA

Pris

Kostnadsfritt

Två riksspelmän möter en jazzpianist – det blir musik av bästa märke: Hans Kennemark med sitt intensiva, drivna spel av Västgötalåtar, Pelle Gustafsson, en av pionjärerna inom att spela ”Bach på svenska”, med tjusigt Bingsjö-spel parat med klassiskt, och Stefan Wingefors, pianist i Bohus Big Band och även flitigt anlitad kontrabasist – en levande jazzlegend.

Samspelet började med en turné till Frankrike 2007 med ett program med svensk folkmusik och nyskrivet material av Hans Kennemark. Sedan dess har gruppen gjort turnéer varje sommar med egna verk, traditionell och arrangerad folkmusik med stänk av barockkaraktär samt någon klassisk pärla. Ett av trions paradnummer är Gavottpolskan. Den ingår i Bachs D-dur-svit och förvandlas till en yster polska, lite på västerdalsvis.

Hans Kennemark har turnerat internationellt med grupper sedan början av 80-talet. Man har kunnat höra honom i grupper som Forsmark Tre, Bäsk, Tritonus, Septentrio och Nordik Tree där han medverkat till att sprida den västgötska musiken vida omkring. Som kompositör och arrangör har han gjort folkmusiken tillgänglig för en bredare publik inom Sverige och internationellt.

Pelle Gustafsson är utbildad violinist och jobbar som frilansmusiker inom klassiskt och folk.

Stefan Wingefors är heltidsmusiker och spelar piano i Bohus Big Band och bas i olika konstellationer. Han är också (Sveriges enda?) stumfilmspianist. En levande jazzlegend.

Arrangemangsid: 1592033

I samarbete med

Medverkande

Stefan Wingefors

Hans Kennemark

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter