Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Ett bra liv är inte bekvämt!

Föreläsningen ingår i fackförbundets ST arbetsmiljövecka. Vi får ta del av läkaren Clas Malmströms forskning kring mental friskvård.

Datum

26 oktober 2021

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll

Många förväxlar välbefinnande med att ha det bekvämt. Att slippa obehag är emellertid inte alls detsamma som att ha ett bra liv. I själva verket är god hälsa inte förenligt med att oavbrutet ha det komfortabelt. God hälsa förutsätter att man ofta tar i, anstränger sig, utsätter både kroppen och själen för belastningar. Att lära sig hur man med mental styrketräning kan öka sin stresstålighet kan ha avgörande betydelse för hur man mår och hur pass väl man tacklar vardagslivets utmaningar. Den kanske viktigaste effekten är att man blir bättre på att ta vara på möjligheter. Det är faktiskt en viktigare förmåga än att vara bra på att undvika risker.

Sista anmälan

25 oktober 2021

Plats

Webinar (Zoom). Länk mejlas ut 22 oktober!

Arrangemangsnummer: 807576

Föreläsare

Clas Malmström är legitimerad läkare, företagsläkare och specialist inom psykiatrisk rehabilitering, en av få som har intresserat sig för positiv stress på både individ- och organisationsnivå. Hans forskning har visat att positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Han är rådgivare till flera svenska och utländska företagsledningar, en mycket uppskattad föreläsare och är en mästare på att förklara komplicerade vetenskapliga fakta på ett lättbegripligt sätt.

I samarbete med