Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Estetiskt skapande med Azarina

Estetiskt skapande ute i naturen kursdag 4

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Plats

Naturen

Pris

600 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Välkommen till en dag tillsammans ute i Guds vackra natur då vi skapar i och med naturen med olika tekniker och material. Du behöver inte ha varit med på de tidigare kursdagarna för att få delta.

Vi träffas vid Ballingstorpsgården en idyllisk gammal gård från 1700 talet som ligger ca 4 km söder om Hanaskog. Klä dig för att vara ute hela dagen oavsett väder. Blir det mycket regn finns det möjlighet att sitta ute under ett tak när man äter.

Estetiskt skapande ger barn möjlighet att prova många uttryckssätt för att ”hitta sitt/sina språk”. I dagens skola skärs timplanen för de estetiska ämnesområdena ständigt ner. Kyrkans olika barngrupper har möjlighet att bidra med det som skolan har en begränsad möjlighet att ge. Både en plats att få vara sig själv och bli accepterad som den man är men också att hitta sitt estetiska uttryckssätt för känslor och tankar.

Innehåll: Under kursdagen kommer vi arbeta utomhus.

Syftet med dagen är att inspireras och få kunskap om hur man kan anpassa dessa metoder och tekniker till olika bibelberättelser och tillsammans med barnen arbeta både enskilt och i grupp.

Detta är del 4 i kursen, som utgår från Utomhuspedagogik. Del 1 utgår från en bibelberättelse, del 2 från en bön och del 3 från tecknande. Delarna är oberoende av varandra och behöver inte tas i någon speciell ordning.

Målgrupp: Medarbetare i kyrkan som arbetar med barn i åldrarna 5-12 år.

Kursledare: Azarina Kander Birgersson. Azarina arbetar som handledande specialpedagog mot förskolor men håller också olika utbildningar i samspel, kommunikation och bemötande. Hon har också i många år hållit utbildningar och kurser i estetiskt skapande.

Lokal/verkstad: Lokal/verkstad är i Hässleholms missionshus, Första avenyn 11, Hässleholm.

Kostnad: för kursen är 600 kr. Detta är ett paketpris där kursavgift och material ingår. Glöm inte ange i anmälan vilken församling som ska stå för kostnaden. Lunch ingår ej utan tas med på egen hand.

Anmälan: kursen tar emot 25 deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan stängs när kursen är full.

Frågor: Om du har frågor kontakta: Pernilla Agardh, pernilla.agardh@sensus.se, 0730-303055

Arrangemangsnummer: 322861

Ledare

Azarina Kander Birgersson

Kontaktperson