25 oktober 2023
Onsdag
Kl 13:00 - 14:30
1 tillfälle, 2 studietimmar
DistansZoom
Kostnadsfritt
Gott om platser kvar
Välkommen till en föreläsning om En tryggare lärandemiljö
Vi är så glada att kunna bjuda in alla läxhjälpare till höstens nationella fortbildning, en digital föreläsning i samarbete med Sensus och Rättighetscentrum Västerbotten. I denna föreläsning lyfts grunderna i diskrimineringslagen, normkritiska verktyg i likabehandlingsarbete samt kunskap om hur normer, makt och diskrimineringsfrågor hänger samman. Du får också med dig några nycklar som du som ledare kan använda för att för att skapa en tryggare verksamheter, även för de barn som befinner sig i periferin. Vi hoppas och tror att det ska kunna stötta er i ert dagliga arbete med eleverna.
Vi bjuder in till två tillfällen med samma föreläsning, välj det tillfälle som passar dig bäst. Föreläsningen kommer att vara digital och länk kommer att skickas ut ett par dagar innan. Föreläsningen är en del av ditt arbete som läxhjälpare, så du får såklart betalt för tillfället
Hur? Digitalt i zoom.
Tid: 2h inklusive tid för egen reflektion.
Föreläsare: Jenny Saba Persson, verksamhetsledare Rättighetscentrum Västerbotten
Anmälan till föreläsningen görs via länkarna här nedan. Välj det tillfälle som passar dig bäst:
Onsdag 25 oktober kl 13.00-14.30: Anmälan till onsdag 25 oktober
Torsdag 16/11 kl 10.00-11.30: Anmälan till torsdag 16 november
Bakgrund:
Barn och unga har rätt till en likvärdig utbildning och att inte bli diskriminerade. Därför behöver du som möter barn i skolan rusta dig själv med kunskap om diskriminering och hur du kan möjliggöra en jämlik och trygg skola. Det finns ofta brister i bemötande, tillgänglighet, utbud, kommunikation som får konsekvensen att vissa barn inte känner sig trygga eller inkluderade i olika verksamheter. Men för att förändra diskriminerande strukturer behöver vi också veta vad diskriminering är och varför den uppstår. Att skapa trygga verksamheter för barn kräver medvetenhet och trygga ledare som har verktyg att på ett värdigt sätt bemöta och förstå diskriminering och hur den kan förebyggas.
Arrangemangsnummer: 105664