En tryggare lärande miljö

Startdatum

25 oktober 2023

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 13:00 - 14:30

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

DistansZoom

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen till en föreläsning om En tryggare lärandemiljö

 

Vi är så glada att kunna bjuda in alla läxhjälpare till höstens nationella fortbildning, en digital föreläsning i samarbete med Sensus och Rättighetscentrum Västerbotten. I denna föreläsning lyfts grunderna i diskrimineringslagen, normkritiska verktyg i likabehandlingsarbete samt kunskap om hur normer, makt och diskrimineringsfrågor hänger samman. Du får också med dig några nycklar som du som ledare kan använda för att för att skapa en tryggare verksamheter, även för de barn som befinner sig i periferin.  Vi hoppas och tror att det ska kunna stötta er i ert dagliga arbete med eleverna.

 

Vi bjuder in till två tillfällen med samma föreläsning, välj det tillfälle som passar dig bäst. Föreläsningen kommer att vara digital och länk kommer att skickas ut ett par dagar innan. Föreläsningen är en del av ditt arbete som läxhjälpare, så du får såklart betalt för tillfället

 

Hur? Digitalt i zoom.

Tid: 2h inklusive tid för egen reflektion.

Föreläsare: Jenny Saba Persson, verksamhetsledare Rättighetscentrum Västerbotten

Anmälan till föreläsningen görs via länkarna här nedan. Välj det tillfälle som passar dig bäst: 

Onsdag 25 oktober kl 13.00-14.30:  Anmälan till onsdag 25 oktober

 

Torsdag 16/11 kl 10.00-11.30: Anmälan till torsdag 16 november

 

Bakgrund:

Barn och unga har rätt till en likvärdig utbildning och att inte bli diskriminerade. Därför behöver du som möter barn i skolan rusta dig själv med kunskap om diskriminering och hur du kan möjliggöra en jämlik och trygg skola. Det finns ofta brister i bemötande, tillgänglighet, utbud, kommunikation som får konsekvensen att vissa barn inte känner sig trygga eller inkluderade i olika verksamheter. Men för att förändra diskriminerande strukturer behöver vi också veta vad diskriminering är och varför den uppstår. Att skapa trygga verksamheter för barn kräver medvetenhet och trygga ledare som har verktyg att på ett värdigt sätt bemöta och förstå diskriminering och hur den kan förebyggas.

 

Arrangemangsnummer: 105664

Ledare

Cecilia Bergkvist

Kontaktperson

Kontor