HÄSSLEHOLM

En dag om Medveten Konsumtion

Startdatum

30 augusti 2022

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Plats

Hässleholms församlingshus

Kyrkbacken 3 28123 HÄSSLEHOLM

Pris

400 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen till en inspirationsdag med föredrag och workshop om hållbar konsumtion och matsvinn.

Medverkande

  • Alexandra Davidsson, generalsekreterare föreningen Medveten konsumtion
  • Lotta Sellmann Jansson, utbildningsansvarig föreningen Ätbart
  • Diakonerna i Hässleholms församling berättar om Projekt Matkassen.

Genom medvetna val sparar vi både på pengar och på jordens resurser. Denna dag ger inspiration och handfasta tips gällande hållbar konsumtion och minskat matsvinn för dig som är anställd eller ideellt engagerad i Svenska kyrkan. En inspirationsdag för dig som är anställd eller ideell i kyrkan. Specialinbjudan går ut till dig som är husmor/husfar eller värd/värdinna. Anmäl dig gärna tillsammans med dina kollegor!

Tid

Mer detaljerad information om tiderna för workshop och föredrag kommer.

Övrig information

Medveten Konsumtion är en ideell förening som skapar medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld. Vår vision är en värld av cirkulenter - framtidens hållbara konsument. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi erbjuder inspiration i form av råd och tips.

Föreningen Ätbart vill skapa en värld utan matsvinn. Där smarta livsmedelsflöden, medvetna konsumenter och hållbara producenter gör detta möjligt. En hållbar livsmedelsbransch och livsmedelsförsörjning ska vara norm och lösningar som möjliggör detta ska spridas lokalt och globalt. När vi uppnått vår vision nyttjas allt kvarvarande matsvinn i livsmedelskedjan hållbart, för människors och planetens bästa.

Tillsammans med andra kyrkor i Hässleholm delar församlingen ut matkassar till utsatta och behövande, ensamstående och familjer. Ett samarbete med butikerna i Hässleholm som skänker mat som av olika anledningar inte går att sälja och som därför skulle ha kastats.

Arrangörer är Sensus tillsammans med Lunds stift

Arrangemangsnummer: 323044

Ledare

Pernilla Agardh

Kontaktperson