Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

MALMÖ

En dag med samtal om livet, döden och resan däremellan

Välkommen till en dag med döden i fokus. Lyssna och delta i samtal om den ständigt närvarande döden i livet – vad ger det i en människas liv att ha kraften och blicken i sin ”dödsresa”? Och vilka verktyg och samtal behövs då? Vårt förhållningssätt till döden har förändrats över tid, men trots allt är behovet ofta detsamma. Vad värjer vi nutidsmänniskor oss för och vad är svårt att nå i vår relation till döden?

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad och full

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Plats

Sensus MalmöSamförstånd

Södra Vallgatan 5 21140 MALMÖ

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fullbokat

Ett axplock från dagens program är:

Dödens spår i tiden - En historisk spaning om vårt förhållande till döden.

Röster om döden - En spaning om dödens betydelse, påverkan och språk ur berättelsernas perspektiv.

Att bära döden - Ett samtal om vikten av att döden är med oss i livet. Hur kan vi ha en relation med döden i det levande? Vilka perspektiv och verktyg hjälper oss? Och hur stor betydelse har tradition, sammanhang och gemenskap?

Inbjudna gäster:

Anna Lindman, journalist och programledare SVT som specialiserats sig på religion- och livsåskådningsfrågor. Hon har bland annat tagit upp frågeställningar om döden både i bokform och TV-program.

Lars Björklund, präst och kaplan vid Sigtunastiftelsen, tidigare varit sjukhuspräst. Som författare har Som författare har Björklund givit ut diktsamlingar och själavårdsböcker.

Susanne Nilsson, sorgeterapeut - driver Spirio sorgcenter i Malmö och utbildar även olika yrkesgrupper som möter människor i sorg. Samarbetar med Jenny-Ann Gunnarsson, en av Sveriges få dödsdoulor.

Ulrika Randver, arbetar på Sensus som enhetschef. Har en bakgrund som arkeolog och har på Sensus bland annat arbetat med projekt kring kulturarvet i Lunds stift.

Lars Björklunds erfarenheter från möten och samtal har blivit till dikter. Under dagen får vi möjlighet att ta del av några av dem i form av en utställning på Sensus. Ta även del av material och böcker som tips och stöd i samtal om det svåra.

Pris är 600 kr inkl lunch. Välj alternativ när du anmäler dig. 1. Kravmärkt vegetarisk/vegansallad med hirsbiffar 2. Sallad med varmrökt lax

Arrangemangsnummer: 200277

Ledare

Elisabeth Bergagård

Kontaktperson