Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KALV

Det gemensamma rummet II- Konsert i Kalv

Konsert med Sergej Tchirkov på ackordeon, Kalvfestivalen 2022.

Datum

13 augusti 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 14:00 - 15:00

Pris

Kostnadsfritt

Västerländsk musikutövning under 1800- och 1900-talen kännetecknades av idén om ett enda författarskap av ett musikaliskt verk, representerat av dess partitur. Denna modell antyder att det är artistens roll och plikt att utföra partituret och att återge kompositörens avsikter så exakt som möjligt. Det gemensamma rummet utmanar detta synsätt. Musik är en tidsbaserad konst och att skapa den musikaliska meningen är en tidsmässigt bunden process – det krävs både kompositörens erfarenhet som förkroppsligad i partituret, och artistens erfarenhet som förkroppsligad i sin relation till sitt instrument, för att få musik att hända. Processen är inte begränsad till partitur och ljud - den omfattar vidare kropp, gester, publik, perception, situation, plats och sammanhang. Därför är kompositör, artist, utövande kropp, instrument, partitur och publik alla kreativa agenter i produktionen av musikalisk mening inom en komposition och inom ramen för framförandet. Det är så ett delat rum uppstår. Men det är fortfarande inte en improviserad utan komponerad musik, det är på så vis det blir ett delat rum.

Sergej Tchirkov (*1980, St. Petersburg) är ackordeonist, curator och forskare bosatt i Bergen i Norge. Hans intresse för ny musik har lett honom till en mängd samarbeten med kompositörer, som Pierluigi Billone, Hanna Eimermacher, José María Sánchez Verdú, Ivan Fedele, Tamara Friebel, Klaus Lang, Ida Lunden med flera. Runt 300 verk för ackordeon har uruppförts av Tchirkov, som utöver sin solistroll regelbundet medverkar i ensembler och orkestrar runt om i Europa.

Med idylliska byn Kalv som kuliss får du uppleva en festival för nutida konstmusik, där man blandar musik från förra årtusendet med det nyskrivna. Deltagarna från lokala och regionala likväl som internationella ensembler.

Priser

  • En konsert-150 kr
  • Festivalpass- 400 kr
  • Barn/ungdom under 18 år- gratis

För mer information

Genomförs med stöd av Västra Götalandsregionen

Arrangemangsnummer: 811131