Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

KRISTIANSTAD

Den enkla konsten att vara: föredrag om och pröva-på skogsbad med Marianne Larsson

Följ med på en spännande inre resa genom att stärka relationen till naturen omkring oss!

Datum

22 oktober 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 13:00 - 16:00

Plats

Bockeboda strövområde

Bockebodavägen 474-80 29192 KRISTIANSTAD

Pris

300 kr

Med fokus på varandet och sammanhanget upptäcker vi det lilla i det stora, stärker vi vårt inre välmående, Naturterapin Shinrin-yoku, som är djupt förankrad både i den japanska traditionen och moderna vården, får mer och mer uppmärksamhet i västvärlden. I Sverige har Shinrin-yoku fått namnet skogsbad. Med hjälp av våra sinnen "badar" vi i upplevelserna av skogen genom att kravlöst bara vara i det som är. Forskning bekräftar det mänskliga välmåendet i en omgivning med skog och natur, vilket reducerar stress och ger utrymme för reflektion.

Under detta ”prova-på”-tillfälle, får du veta mer om vad skogsbad innebär. Du får även möjlighet att prova på att skogsbada i det vackra Bockeboda strövområde som sedan avslutas med fika.

Marianne Larsson är bland annat utbildad inom landskapsvetenskap och samtalscoach. Marianne har guidat professionellt i skogsbad sedan 2019 både för öppna grupper, men också för slutna gruppen med olika behov och önskemål.

Allt tänka på: Vi är ute oavsett väder – tänk på att klä dig varmt (gärna lager på lager- principen) då detta inte är någon pulshöjande aktivitet. Ta med extra tröja, vantar och mössa samt ha bekväma och oömma skor.

Bockeboda strövområde Samlingsplats: lämplig parkeringsplats inom överenskommet område

Max 12 deltagare per grupp

Arrangemangsnummer: 215211