Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

KRISTIANSTAD

Den enkla konsten att vara

Följ med på en spännande inre resa genom att stärka relationen till naturen omkring oss!

Datum

22 oktober 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Plats

Bockeboda strövområde

Bockebodavägen 474-80 29192 KRISTIANSTAD

Pris

300 kr

Med fokus på varandet och sammanhanget upptäcker vi det lilla i det stora, stärker vi vårt inre välmående, Naturterapin Shinrin-yoku, som är djupt förankrad både i den japanska traditionen och moderna vården, får mer och mer uppmärksamhet i västvärlden. I Sverige har Shinrin-yoku fått namnet skogsbad. Med hjälp av våra sinnen "badar" vi i upplevelserna av skogen genom att kravlöst bara vara i det som är. Forskning bekräftar det mänskliga välmåendet i en omgivning med skog och natur, vilket reducerar stress och ger utrymme för reflektion.

Under detta ”prova-på”-tillfälle, får du veta mer om vad skogsbad innebär. Du får även möjlighet att prova på att skogsbada i det vackra Bockeboda strövområde som sedan avslutas med fika.

Marianne Larsson är bland annat utbildad inom landskapsvetenskap och samtalscoach. Marianne har guidat professionellt i skogsbad sedan 2019 både för öppna grupper, men också för slutna gruppen med olika behov och önskemål.

Allt tänka på: Vi är ute oavsett väder – tänk på att klä dig varmt (gärna lager på lager- principen) då detta inte är någon pulshöjande aktivitet. Ta med extra tröja, vantar och mössa samt ha bekväma och oömma skor.

Bockeboda strövområde Samlingsplats: lämplig parkeringsplats inom överenskommet område

Max 12 deltagare per grupp

Arrangemangsnummer: 215210