Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: SVT

Distans

Demokratisoppa med Khazar Fatemi och Ali Thareb: Kultur i farozonen

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2022 är Möjligheter med demokrati.

Datum

11 mars 2022

Dag

Fredag

Tid

Kl 12:00 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Vad händer med demokratin och yttrandefriheten när kulturen hotas? Vilka blir konsekvenserna för vår identitet och känsla av tillhörighet?

Möt journalisten och dokumentärfilmaren Khazar Fatemi med en föreläsning utifrån hennes dokumentärserie "Kultur i farozonen" där hon följer människor som kämpar i olika delar av världen för att bevara sin kultur som är så tydligt kopplad till deras identitet. Khazar Fatemi uppvuxen i Gävle arbetar idag som journalist och dokumentärfilmare. Senaste åren har hon rapporterat från ett 20-tal länder, framför allt från konfliktdrabbade länder som Syrien, Irak, Afghanistan, Colombia och Myanmar. 2020 tilldelades Khazar Sveriges Unesco pris för sitt outtröttliga engagemang för kulturarv i fara.

Medverkar gör också Ali Thareb, poet, författare och performer från Babel i Irak. Ali Tharebs poesi skildrar uppväxten i det turbulenta Irak med förtryck, krig och vad det gör med människorna. Han var Region Jönköpings läns fristadsförfattare 2019-2021.

Digital föreläsning

Föreläsningen är digital och du som anmält dig får en länk dagarna innan föreläsningen. Föreläsningen är kostnadsfri. De virtuella dörrarna öppnar kl 11:50, programmet startar kl 12:00.

Arrangörer

Demokratisoppa i Jönköpings län arrangeras av Sensus Östra Götaland, Europa Direkt Jönköpings län samt Den globala skolan / Universitets- och högskolerådet.

Arrangemangsnummer: 869689

Kontaktperson

Kontor