Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Demokratisoppa med Johan Holmberg

Välkommen att lyssna till och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati, den här gången på temat: MIK- Medie- och informationskunnighet - en förutsättning för demokratin.

Datum

10 mars 2022

Dag

Torsdag

Tid

Kl 12:15 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Demokratisoppa är ett koncept där du som besökare över en lunch har möjlighet att lyssna till och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati.

MIK- Medie- och informationskunnighet - en förutsättning för demokratin

Att lära sig läsa, tala och skriva är en mänsklig rättighet. Idag innefattar detta fler medier än det skrivna ordet och förutsättningarna för kommunikation förändras ständigt.

Under föreläsningen får du en översikt av begreppet MIK, medie- och informationskunnighet, och hur Filmpedagogerna arbetar med det i Västra Götaland, Sverige och i världen.

Sedan några år tillbaka samarbetar Filmpedagogerna med UNESCO i utbildningsfrågor. De har även ett kulturstrategiskt uppdrag från Västra Götalandsregionen att sprida kunskap om MIK.

Föreläsare, Johan Holmberg

Johan Holmberg, Lärare och ansvarig för Filmpedagogerna. Filmpedagogerna Folkets Bio är en ideell förening som håller föreläsningar, fortbildningar och workshops i film och media.

Anmälan och pris

Föreläsningen är digital och kommer köras via Zoom. Du som anmält dig får en länk senast dagen innan föreläsningen. Föreläsningen är kostnadsfri.

Programmet startar kl 12:15.

I samarbete med Västra Götalandsregionen

Arrangemangsnummer: 809630

Medverkande

Johan Holmberg

Kontaktperson