Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Adrian Recordings

JÖNKÖPING

Demokratisoppa med Emil Jensen och Sustainable poetry - fysiskt

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2021 är Hot mot demokratin. Årets talare närmar sig på olika sätt konspirationism, extremism och polarisering som hot mot demokratin, lokalt och globalt.

Datum

19 november 2021

Dag

Fredag

Tid

Kl 11:30 - 13:00

Plats

Spira JönköpingInsikten

Kulturgatan 3 55324 JÖNKÖPING

Pris

Kostnadsfritt

Ordkonst med Emil Jensen

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid. I sin helt egna blandning av humor och allvar återkommer han ständigt till ämnen som mänskliga rättigheter, demokrati och hållbarhet samt hur människor kan samarbeta över mentala och nationella gränser.

Sustainable poetry

Sustainable poetry är ett initiativ där barn och unga uttrycker sina tankar och idéer genom poesi, för att stärka demokratin. Texter ur antologin Drömmar för en hållbar framtid av barn och unga leder Emil in på Spiras kulturscen i Jönköping.

Delta fysiskt

Föreläsningen blir en hybrid med ett begränsat antal platser i salen på Spira i Jönköping och livesändning. Du som deltar på Spira blir bjuden på soppa (kostnadsfritt). Om platserna på Spira tar slut erbjuds du en plats till livesändningen istället. Föreläsningen är kostnadsfri, både för dig som deltar på plats och för dig som deltar digitalt. Soppa serveras kl 11:15, programmet presenteras och introduceras 11.50. Föreställningen startar 12.00.

Vänligen observera att detta är anmälan för dig som deltar fysiskt på plats på Spira i Jönköping. Vill du istället delta i den digitala föreläsningen anmäler du dig istället här. Anmäl dig senast onsdag 17 november kl 12:00

Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Därför kan förutsättningarna för denna föreläsning ändras med kort varsel.

Arrangemangsnummer: 868966

Kontaktperson

Kontor