Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Demokratisoppa med Carina Ohlsson: Analys av valet - distans

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2022 är Möjligheter med demokrati.

Datum

23 september 2022

Dag

Fredag

Tid

Kl 12:00 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

En analys av valet

I regeringsformen, som är en del av grundlagen, står det att all offentlig makt utgår från folket och att folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Grundlagen säger också att folkstyrelsen genomförs genom ett representativt statsskick. Det betyder att folket väljer någon som representerar dem när viktiga beslut ska fattas, till exempel i riksdagen eller i kommunfullmäktige. Söndagen den 11 september är det val i Sverige.

Carina Ohlsson gästar Demokratisoppan för att, utifrån sin långa erfarenhet, analysera valet. Carina är riksdagsledamot sedan många år tillbaka och vice ordförande för den svenska delegationen till Europarådets Parlamentariska Församling. Carina är ordförande i ABF Västra Götaland och Lidköpings fotbollsklubb med mera. Sedan hösten 2021 leder Carina dessutom en utredning med syfte att säkerställa att barn och unga som placeras utanför det egna hemmet med stöd av socialtjänstlagen eller lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga alltid ska garanteras trygghet, säkerhet och en i övrigt god vård.

Föreläsning i Jönköping

Föreläsningen är en hybrid, du kan delta fysiskt på plats i Jönköping eller digitalt. Detta är anmälan till den digitala föreläsningen. De virtuella dörrarna öppnas ca kl 11:50, föreläsningen startar kl 12:00.

Arrangörer

Demokratisoppa i Jönköpings län arrangeras av Sensus Östra Götaland och Europa Direkt Jönköpings län.

Arrangemangsnummer: 871043

Kontaktperson

Kontor