Distans

ChatGPT för lärare - din virtuella pedagogiska assistent

Är du läraren som är AI-entusiast eller är du skeptisk och och oroar dig för dess inverkan på utbildningen? Oavsett var du står, så har vi kursen för dig! Vi lär dig använda ChatGPT för att skapa anpassade läroplaner, lektionsupplägg, inkluderande och interaktiva övningar som kompletterar och frigör pedagogisk tid.

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 12:45 - 14:15

Omfattning

4 tillfällen, 9 studietimmar

Plats

På distans

Pris

1000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Denna cirkel tar utgångspunkt i den senaste forskningen och aktuella diskussioner kring AI:s enorma potential och möjliga fallgropar. Vi tar er med på en spännande resa där ni inte bara kommer att lära er använda ChatGPT som en ovärderlig resurs i er undervisning, utan även blir delaktiga i att forma hur AI integreras i framtidens skolväsende.

  • Praktiska Verktyg: Lär dig använda ChatGPT för att skapa anpassade läroplaner, lektionsupplägg och interaktiva övningar.
  • Tidsbesparing: Fokusera mer på pedagogiska och emotionella aspekter av ditt arbete genom att automatisera repetitiva uppgifter.
  • Inkluderande Metoder: Skapa en rättvis och tillgänglig lärmiljö genom att anpassa material och stöd till varje enskild elev.
  • Framtidens Skola: Var delaktig i utvecklingsprocessen och få insikt i hur du kan kombinera teknologi och pedagogik på ett ansvarsfullt sätt.

Upplägg

Undervisningen sker på svenska utifrån gruppens behov. Du har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg med förslag på egna uppgifter och individuell feedback både från kursledare och kursdeltagare. Varje vecka delas ut uppgifter att lösa på egen hand. 

Förkunskaper

Denna cirkel utgår från att du har en grundläggande datorvana. För att kunna delta behöver du ha en fungerande webbkamera, mikrofon och internetuppkoppling. 

Praktisk info

Denna cirkel ges på distans via Zoom och använder även lärplattformen Learnify där  du kommer kunna ta del av undervisningsmaterial, såsom videoklipp, kursplaner, extra läsning m.m. Du får en länk till Zoom i din kallelse innan första träffen och instruktioner för hur du skapar ett gratis konto på Learnify. 

Studiecirkeln har löpande intag, vilket betyder att den startar så snart vi har tillräckligt med anmälda deltagare. 

Ledare

Göran Hjertman är en van kursledare och har arbetat under ett antal år som IT-lärare på Linnéuniversitetet i Växjö. Göran har även lång erfarenhet som IT-konsult och att jobba med pedagogiska och engagerande  presentationer under sina uppdrag på företag som ABB och IKEA.

Arrangemangsnummer: 606272

Ledare

Göran Hjertman

Kontaktperson