Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Arlene Stridh

Distans

Budskapsbroderi - digital gemenskap!

Kreativitet, uttryck och gemenskap över broderier som vi skapar av återbrukat material är grunden för denna studiecirkel. Du behöver inte ha några förkunskaper men du skaffar själv det material du vill använda - tillsammans skapar vi kreativ miljö och testar oss fram. Varmt välkommen!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Pris

200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Cirkeln vänder sig till dig som är intresserad av att uttrycka dig genom korsstygnsbroderi men det är såklart okej att använda andra tekniker också om du vill.

Innehåll och upplägg

I den här gruppen tar vi broderade dukar med ordspråk och tänkvärda citat till en ny nivå! Att brodera är en meditativ konstform. Genom att använda återbrukat material hyllar vi det gamla handarbetet men sätter samtidigt vår egna prägel genom att brodera moderna, humoristiska och tänkvärda citat på. Du behöver inte kunna brodera korsstygn sedan tidigare - det lär vi dig på plats. Kursen har begränsade platser för att det ska finnas tid för att utveckla just ditt budskap.

Obs: Fokuset ligger på återbruk, budskap och gemenskap i skapandet - inte på perfekta baksidor!

Dagar och tider

Vi träffas på Zoom under fem tisdagar varje vecka med start den 5 september kl. 18:00 till 19:30.

Ledare

Arlene Stridh är mångkonstnär och har skapat budskaps-broderi sedan 2011, samt drivit Instagramkontona @stridhsstygn sedan 2017 och @skapatavstridh sedan 2020. I Kalmar har hennes broderier flera gånger varit en del av stadsbilden både i utställningsform och som gerillaslöjd. Den röda tråden i Arlenes skapande är budskapen; där de vanligaste temana är miljö- och klimatfrågor, jämställdhet och psykisk hälsa.

Arrangemangsnummer: 601750

Ledare

Arlene Stridh

Kontaktperson