Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Broder Sol, Syster Måne- en danscykel till Skapelsens sång

Datum

11 september 2022

Dag

Söndag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Plats

Stora Hammars Kyrka

Pris

Kostnadsfritt

Till Fransiskus lovsång skapade Judy King, dansledare från England, danscykeln Broder Sol, Syster Måne, koreograferad till musik av många olika människor. Den upplever vi tillsammans idag.

Lovad vare du min Herre, med hela din skapelse: särskilt för Broder Sol, som skänker oss dagen och ljuset. Vacker är han i sin väldiga glans. Lovad vare du, min Herre, för Syster Måne och Stjärnorna. På himmelen har du skapat dem lysande, tindrande och sköna. Lovad vare du, min Herre, för vår syster Moder Jord, som föder oss och bär oss och framalstrar allehanda frukter och färgrika blomster och örter.

Detta är några strofer ur Franciskus Solsång, Il Cantico del Sole även kallad Il Cantico del Creature, Skapelsens sång, inspirerad av psaltarpsalm 104. Skapelsen besjälas av broder Sol, syster Måne, syster Vatten, broder Eld, moder Jord och syster Död i den svenska psalmen 23 med text av Olof Hartman. Nu nästan 800 år senare har Katherine Paterson på ett poetiskt sätt tolkat texten med ett språk som delar Franciskus strama men kärleksfulla budskap som vi tillsammans får uppleva genom dansen.

Det är lätt att stämma in i Franciskus tacksamhet över allt levande och allt det underbara. Detta kan vi uttrycka genom att be tackbön som kan bes med ord, tyst för oss själva, genom musiken eller genom våra kroppars rörelser.

Medverkande

Dansledare är Susann Persson och Birgit Wahl. Recitatör Kerstin Johannesson Musiker Martin Haksten. Präst Maggi Signäs

Övning

Alla är hjärtligt välkomna att delta. För den som vill finns det möjlighet att dansa och öva cykeln tidigare under söndagen söndag den 11 september klockan 14 i Kyrkans hus och även 31 aug och 7 sept i Kyrkans hus då. kl 15.15 - 17.00

Information

Susann Persson susann.persson@svenskakyrkan.se

Arrangemangsnummer: 214932