Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Torns församling

LUND

Bokdag till stöd för klimatkrisens offer

Allt fler människor i världen drabbas av klimatförändringarnas effekter! Samtidigt behöver vi ställa om till ett hållbart liv i större balans med naturen. Vi behöver orden som kan uttrycka hopp, oro och tvivel. Litteraturen är en viktig hjälp i detta arbete, både som kunskapsförmedlare och som förmedlare av berättelser, erfarenheter och möten över gränser.

Datum

7 maj 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Pris

200 kr

Genom bokdagen för klimatkrisens offer vill vi göra båda delar, både visa solidaritet med dem som drabbas och stärka varandra. Gäster är bland annat Gunnel Carlson, Lotte Möller, Maria Küchen, Alexandra Nikoleris, Thomas Carlström, Maria Svensson och Kristina Nilsson. Under bokdagen möts olika perspektiv, både allmänmänskliga och religiösa, både de vuxnas och barnens. Vi vill lyfta fram naturen som en källa till glädje men också som ett ansvar. Vi försöker erbjuda en lättsam men allvarlig program som kan väcka eftertanke och nyfikenhet hos många. Alla som medverkar ställer upp ideellt och alla insamlade medel går till arbetet för de som drabbas svårast av klimatkrisen.

Tider för dagen:

9.00 Kyrkan öppnar för morgonbön, incheckning och kaffe.

10.00 – 12.00 Program, del 1. Bokpresentationer, samtal, musik och annat.

12.00 – 14.00 Middagsbön och lunchpaus

Hitta en vän och gå ut i Lund för att köpa något att äta eller ät något medhavt utanför kyrkan. I kyrkan visar vi filmer med bl a samtal med författare och andra.

14.00 – 16.00 Program, del 2. Bokpresentationer, samtal, musik och annat.

16.00 Kort bön. Dragning av böcker.

Kostnad: 200 kronor. Biljetter kan köpas på Arken. Alla pengargår till ACT Svenska kyrkans arbete för klimaträttvisa.

Bokdagen är en del av kyrkans hållbarhetsarbete inom kampanjen ”A Pilgrim’s walk for future” och är ett arrangemang av Domkyrkoförsamlingen i Lund, Pilgrimscentrum, Sankt Peters kloster församling, ACT Svenska kyrkan och Sensus studieförbund.

Kontakt: pilgrim@lundsdomkyrka.se

Arrangemangsnummer: 212060