Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

VÄXJÖ

Bli mer digital Växjö - språkstöd på Dari

Vill du bli bättre på att använda din smartphone eller surfplatta? Vi erbjuder nu studiecirklar för pensionärer 65+ i två steg, både för den som känner sig på noll och den som vill fördjupa sig i sociala medier och vardagsverktyg i telefonen som appar och internetköp.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 12:00

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Förkunskaper

I steg 1 börjar vi från noll - du måste inte kunna någonting. Vi börjar från början med att starta och ladda telefonen eller surfplattan och går vidare därifrån. Vi tittar på vilka funktioner som kan vara bra att kunna, t.ex. kalkylatorn eller väckarklockan, och lär oss vad det betyder när man "googlar".

I steg 2 (fortsättning) bör du kunna grunderna så som att ta fram en webbläsare (t.ex. Google eller Edge) och söka information där. Denna cirkel fördjupar sig i vardagsteknik och hur du kan installera appar, använda sociala medier som Facebook och göra säkra inköp på internet.

Språk

Cirkelledaren talar både svenska och persiska/Dari.

Tid och plats

Tallgården i Växjö. Vi är max 6 personer i grupperna. Studiecirkeln startar den 9 september och kommer att vara på lördagar. 

Föreningar eller större grupper

Är ni ett större gäng vänner, en förening eller på en träffpunkt (upp till 8 pers) så finns även möjlighet att anordna en egen kurs. Kontakta oss på mail för att diskutera möjligheter: ida.aragrim@sensus.se, 070-22 73 330.

Studiecirkeln är finansierad av Kampradsstiftelsen

Arrangemangsnummer: 601873