Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans / på platsJÖNKÖPING

Bli mer digital - ledarintroduktion Jönköping/distans

Visst ska alla kunna åka buss utan stress för att inte kunna betala med en app? Visst borde alla ha möjlighet att delta i diskussioner på sociala medier om de vill? Att handla på nätet och träffa familjen på Zoom - visst vore det bra om fler kunde? Våra äldre riskerar ensamhet och utanförskap - vi behöver ledare som kan hjälpa till i Jönköping län!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

Sensus JönköpingVåga

Östra Storgatan 10 55321 JÖNKÖPING

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Genom projektet Bli mer Digital bjuder vi in alla som vill hjälpa äldre människor som är osäkra på den nya tekniken i Jönköping till en ledarutbildning. Vi utgår från tätorten men vill såklart gärna nå äldre även på andra orter i länet. Under introduktionen går vi igenom det material som vi tillhandahåller samt grundläggande metoder för folkbildningen.

Som ledare för Bli mer digital behöver du själv känna dig trygg i att använda sociala medier, smartphones av olika modeller, appar för vardagslivet, köp på internet och även lite risker med cookies, vad är "molnet" och vad som är ett bra lösenord. Du måste inte vara någon expert men kunna hjälpa gruppen att ta reda på svaren när du själv inte kan något (dvs googla). Du bör tycka att det är roligt att träffa människor och vara bekväm med att styra upp träffar för en grupp med personer som lär på olika sätt och har olika kunskapsnivåer.

Alla ledare för tillgång till material inklusive en studiehandledning. Som cirkelledare får du ett arvode. Sensus har kontor i Jönköping där lokaler finns att låna. Teknik såsom iPads går att låna för ledare. Deltagare i studiecirklarna tar med egna telefoner eller plattor. Grupper på andra orter kan behöva låna andra lokaler.

Plats

Ledarutbildningen sker i Sensus lokaler i Jönköping eller digitalt på Zoom denna kväll. Du kan välja att delta fysiskt eller digitalt, meddela detta i din anmälan. Innan kvällen skickar vi ut en länk till en digital introduktion till Sensus som alla bör ha gått innan. Den tar ca 20 minuter och är helt digital.

Kontakt

Vill du veta mer om vad det innebär att bli ledare i Bli mer digital eller har andra frågor är du välkommen att kontakta oss!

Projektsamordnare: Ida Aragrim, ida.aragrim@sensus.se 070-22 73 330

Arrangemangsnummer: 601692

Ledare

Ida Aragrim

Kontaktperson