Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans / på plats

Bli mer digital - ledarutbildning i Linköping eller digitalt

Visst ska alla kunna åka buss utan stress för att inte kunna betala med en app? Våra äldre riskerar ensamhet och utanförskap - vi behöver ledare som kan hjälpa till med undervisning i Linköping/Norrköping/Jönköping!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

Zoom

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Så fungerar det

Genom projektet Bli mer Digital bjuder vi in alla som vill hjälpa äldre människor som är osäkra på den nya tekniken till en ledarutbildning. 

Vi utgår från Linköping/Norrköping/Jönköping men vill såklart gärna nå äldre även på andra orter. Under introduktionen går vi igenom det material som vi tillhandahåller samt grundläggande metoder för folkbildningen. Som ledare för Bli mer digital behöver du själv känna dig trygg i att använda sociala medier, smartphones av olika modeller, appar för vardagslivet, köp på internet och cookies, vad är "molnet" och vad som är ett bra lösenord. Du måste inte vara någon expert men kunna hjälpa gruppen att ta reda på svaren när du själv inte kan något (dvs googla).

Du bör tycka att det är roligt att träffa människor och vara bekväm med att styra upp träffar för en grupp med personer som lär på olika sätt och har olika kunskapsnivåer. Alla ledare får tillgång till material inklusive en studiehandledning. Som cirkelledare får du ett arvode. Sensus har kontor i Linköping där lokaler finns att låna. Teknik såsom iPads går att låna för ledare. Deltagare i studiecirklarna tar med egna telefoner eller plattor. Grupper på andra orter kan behöva låna andra lokaler.

Plats

Ledarutbildningen sker helt digitalt denna kväll via zoom. Innan kvällen skickar vi ut en länk till en digital introduktion till Sensus som alla bör ha gått innan. Den tar ca 15 minuter och är helt digital. Samt en länk till vårt digitala möte på zoom.

Kontakt

Vill du veta mer om vad det innebär att bli ledare i Bli mer digital eller har andra frågor är du välkommen att kontakta oss!  Ida Aragrim, ida.aragrim@sensus.se, 070 22 73 330

Arrangemangsid: 1550670

Ledare

Ida Aragrim

Kontaktperson

Kontor