Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

Att åldras med IF – en föreläsning med Kia Mundebo och Conny Bergqvist

Välkommen till en föreläsningsdag om åldrande och delaktighet bland äldre personer med IF. Allt fler personer med intellektuell funktionsnedsättning lever allt längre. Det innebär att det behövs en beredskap och kunskap kring åldrande och IF. Både hos personerna själva och för dem som ska ge stöd. Vad behöver personer med IF för att få ett bra liv på ålderns höst? Det får du reda på under dagens föreläsningar!

Datum

3 november 2022

Dag

Torsdag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Pris

Kostnadsfritt

Föreläsare:

Kia Mundebo utbildar om intellektuell funktionsnedsättning, åldrande och demens i helhetsperspektiv. Hon har arbetat med frågor kring åldrande och IF i över 10 år. Först som ombudsman på Riksförbundet FUB och nu i egen regi samt som projektledare för det nationella projektet ”Gott liv som äldre – aktiviteter och boende för personer med IF”

Conny Bergqvist, tidigare Klippanrådgivare och anställd på Riksförbundet FUB är nu pensionär och föreläsare i äldrefrågor. Conny är talesperson i projektet ”Gott liv som äldre ” och utbildar sig där till diplomerad seniorexpert. Conny har en lindrig IF och talar gärna om delaktighet.

Jenny Åhsberger, fritidsutvecklare i Stockholms stad berättar om bloggen Fritid i gruppbostad och om de aktiviteter som hon hjälper till att skapa som är bra för äldre med IF.

Presentatör Anders Wieslander välkomnar alla till dagen och presenterar programmet.

Gästmedverkande

  • Artister från Medis 5 uppträder med musik och sång!
  • God Dag dagliga verksamhet har en visning av ett av deras TV program från God Dag TV som sänds en gång i månaden på youtube.

Datum/tid:

  • Pass 1: Kl. 10 – 12 anpassat för personer med IF (men alla är välkomna) inklusive kaffepaus.
  • Lunchpass: Kl. 12- 12:30
  • Pass 2: Kl. 12:30-15:00 Riktat mot anhöriga och för personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning (men alla är välkomna) inklusive kaffepaus.

Plats och praktisk information:

Kulturskolan Medborgarplatsen 6, ingång vid Forsgrénska Badet Ta hissen till vänster, våning 6

Övrigt

Kostnadsfritt men anmälan krävs. De som är anmälda bjuder vi på vegetarisk kost samt fika kostnadsfritt. Ange om kost önskas i din anmälan samt kostpreferenser.

Varmt välkommen!

Arrangemangsnummer: 325854