Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

AMNI-kurs i Officepaketet - digitalt och dagtid

Är du lite ringrostig och vill uppdatera dina kunskaper i Office-paketet eller är du helt nybörjare? Har du blivit eller riskerar du att bli arbetslös och vill skaffa dig nya kompetenser för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden? Detta är en kurs för att du ska kunna arbeta med kompetensutveckling kostnadsfritt under hösten, så kallat arbetsmarknadsnära insats.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 9:00 - 11:45

Omfattning

14 tillfällen, 40 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kursen har som syfte att gå igenom vad de olika programmen gör och sedan fokusera på de vanligaste, Word och Excell samt Powerpoint. För dig som står utanför arbetsmarknaden kan detta vara ett sätt att komma igång på dagarna med nya kunskaper och motivation. Vi träffas torsdagar samma tid under tretton veckor.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som står långt ifrån arbetsmarknaden och är mellan 20 och 64 år. Om du redan deltagit i någon av våra tidigare kurser som riktar sig mot arbetslösa får du delta i mån av plats.

Mål

Efter kursen har du lärt dig grunderna i de vanligaste programmen i Office, dvs. Excel, Word och Powerpoint. Övriga program har ni gått igenom så att du vet vad de används till.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig: *Hur du skapar dokument i Word, t.ex. CV, officiella brev etc. Programmet kan hjälpa till med stavning, det går att dela dokument, omvandla dem till .pdf samt spåra ändringar som du eller andra gjort. Det går att lägga till referenser och infoga loggor eller bilder.

  • Hur du använder Powerpoint för att skapa presentationer med bilder, text och video. Powerpoint har funktionalitet för att skapa snygg design på en presentation, smart bildhantering och användning av ikoner för att tydliggöra ditt budskap. Du levandegör din presentation genom att använda inbyggda bildövergångar. I Powerpoint ligger fokus på bild och enkla budskap, dina stödanteckningar kan du enkelt göra direkt i programmet.
  • Hur du i Excel skapar en budget och låter programmet göra automatiska uträkningar åt dig. Programmet används till att hantera data och det går även att omvandla resultat till diagram.

Kursupplägg

Undervisningen sker på Zoom och du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Kursen ges torsdagar under 14 veckor. Efter kursen finns det möjlighet att fortsätta med en fördjupningskurs vid tillräckligt många intresserade på vårterminen.

Kursmaterial

Du behöver själv ha Microsoft Office 365 den senaste versionen installerat i din dator. Om du inte har det sedan innan finns det gratis test-versioner som duger utmärkt till denna kurs. Detta behöver du redan första träffen, övrigt material tillhandahålls av Sensus. Du måste också ha laddat ner Zoom till din datorn och logga in via datorn för varje kurstillfället med fungerande mikrofon och webbkamera.

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi tar då ut en administrativ avgift.

Vår ledare

Dima Matr är utbildad IT-ingenjör från Syrien som arbetar både som ledare på Sensus och som diakoniassistent och tekniskt ansvarig i Mönsterås församling. Hon har tidigare hållit kurser i pekskärm hos Sensus och har under pandemin hjälpt ett flertal församlingar att digitalisera sin gudstjänstverksamhet. Hon brinner för att hjälpa människor där det behövs mest.

Arrangemangsnummer: 58607

Kontaktperson