Starta en hållbarhetsstuga!

Tillsammans lär vi oss att ta hand om, laga och skapa nytt av befintligt material. Kreativiteten har inga gränser och målet är att prylarna skall få ett nytt liv, kunna hålla längre och att vi tillsammans utgör en mindre belastning på planeten. Bra för både oss, plånboken och jorden- samtidigt som det är kul!

Vad behöver du för att sätta igång en cirkel?

Viktigast är ett engagemang för hållbarhet och en vilja att lära sig mer om att ta han om prylar och kläder. Utifrån temat på just er cirkel krävs olika typer av material. Ska det lagas kläder behövs en symaskin tex. Stäm av vad för material just ni behöver med er kontaktperson på Sensus.

Via den kontakten kan ni eventuellt också beställa in reservdelar eller förbrukningsmaterial som behövs i cirkeln. Studiecirkeln sker med fördel genom fysiska träffar men går även bra att genomföra digitalt, så länge deltagarna har tillgång till det material som behövs. Ett digitalt mötesrum (Zoom) kan ni få tillgång till via Sensus. 

Har ni behov av kompetens inom ett specifikt område för att komma vidare i cirkeln så ta kontakt med Sensus så hjälper vi er med förmedling av material eller personer som kan stötta med att introducera i ämnet.

Materialtillgång

Via olika samarbeten har Sensus tillgång till olika typer av material. Tex får vi del av returer från friluftsföretaget Outnorth som behöver repareras. Vi har också samarbeten med olika second hand butiker där produkter inte kan säljas på grund utav att de är trasiga.

Hör av dig till din kontakt på Sensus för att se vilka material just ni har tillgång till!

Följ verksamheten på Instagram

Konceptet Hållbarhetsstuga har ett Instagram-konto. Här kan du se vad de olika cirklarna gör och få tips inom återbruk.

Följ @hallbarhetsstuga

Kontakta ditt Sensus-kontor

Kontakta oss för att komma igång med en hållbarhetscirkel!

Sök kontor