Fredrik Sonefors – årets folkbildare

18 oktober, 2017
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

Fredrik Sonefors är utsedd till 2017 års FOSAM-stipendiat för sitt engagerade arbete med musikproduktionskurser för Sensus Stockholm.

Fredrik har varit med som en mycket uppskattad ledare för musikproduktionskurser enda sedan uppstarten av musikhuset Sensus Wallingatan 2012. Tillsammans med Johan Sigerud leder han kurser på alla nivåer.

FOSAM-stipendiet delas årligen ut av Stockholms stads kulturnämnd till engagerade och skickliga folkbildare i Stockholm.

Motiveringen lyder:

Musikproducenten Fredrik Sonefors har sedan 2012 drivit musikproduktionskurser i sann folkbildningsanda tillsammans med Sensus i musikhuset Sensus på Wallingatan, samt i den egna studion Clavicord. Trots stora personliga framgångar med låtar för artister som Måns Zemmerlöw och Norlie&KKV fortsätter han sina kurser år efter år under devisen: "Jag vill ge något tillbaka". Möten under kurserna har vid flera tillfällen givit honom direkt inspiration till idéer i hans eget låtskrivande. En fantastisk representant för det demokratiska lärandet!