Bild: Sensus studieförbund

Bokmässan

Bokmässan är en viktig litteraturhändelse. Här ges plats för ny litteratur men också för möten, samtal och erfarenhetsutbyte. Årets bokmässa är 22-25 september på Svenska Mässan i Göteborg.

För oss är Bokmässan en plats för viktiga samtal, workshops och möten tillsammans med våra medlems- och samarbetspartners och andra besökare. Folkbildningens metoder och syn på människa och samhälle spelar roll i de angelägna frågor som litteraturen så kraftfullt kan väcka. Vi prata gärna också om bokcirkelns möjligheter och ger tips för att komma igång.

Välkommen till oss i G-hallen
Svenska kyrkans scen Se människan är en en av Bokmässans största. Där hålls ett sjuttiotal författarsamtal. Samtalen handlar om litteratur och existentiella frågor, något som blivit Se människans kännemärke. Där finns också utställningar och utställare, där Sensus är en av flera.

Vi ser fram emot att ses!
Vi finns i direkt anslutning till Se människan-scenen och vi ser fram emot att ses. Vi hoppas att du är lika nyfiken på oss som vi är på dig eller så känner vi varandra redan. Att lära tillsammans, demokratiska samtal, inkluderande deltagande och tips för olika slags bokcirklar hittar du hos oss. Du kan även passa på att bläddra i 2023års Multireligiösa almanacka och bekanta dig med guldgruvan Metodboken som under rubrikerna starta, skapa, stärka och avsluta listar metoder som hjälper till att skapa bra möten mellan människor.

Samtal fortsätter
Efter vissa samtal på Se människan-scenen finns möjlighet att mötas i ett samtal kring det vi just hört och upplevt. Samtal fortsätter är i Sensus monter mitt emot scenen.

Samtal fortsätter på Bokmässan

Samtal fortsätter är en metod för att fånga upp känslor och tankar efter en gemensam upplevelse. På Bokmässan kan du tillsammans med andra fortsätta reflektera kring tankar som dröjt kvar efter ett scensamtal i vår monter.

Efter scensamtalet går alla som vill delta till Samtal fortsätter-montern, mitt emot Se människan-scenen. Samtalet pågår i 30 minuter och varje samtal kan ta emot tio deltagare. Vi delar med oss av våra personliga reflektioner i tur och ordning. En samtalsledare håller i samtalet. Författaren medverkar inte.

Scensamtal som följs av Samtal fortsätter är markerade med en asterisk i programmet.

Läs mer om metoden Samtal fortsätter-metoden här

Tips för bokcirkeln

I ett samtal om en bok kan vi få tillgång till varandras perspektiv och synfältet kan vidgas.

Det här materialet ger dig inspiration och metodtips för din bokcirkel. Du får förslag på metoder som kan hjälpa er att komma igång och frågor som kan berika samtalet.

Tipsen hittar du här
Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.