Bild: Sensus studieförbund

Bokmässan

Bokmässan är en viktig litteraturhändelse. Här ges plats för ny litteratur men också för möten, samtal och erfarenhetsutbyte. Årets bokmässa går av stapeln 26-29 september på Svenska Mässan i Göteborg.

För oss är Bokmässan en plats för viktiga samtal, workshops och möten. Tillsammans med våra medlems- och samarbetspartners och besökare gör vi folkbildning under mässans fyra spännande och roliga dagar.

Folkbildningens metoder och syn på människa och samhälle spelar roll i de tankar och frågor som litteraturen så kraftfullt kan väcka. Vi prata gärna också om bokcirkelns möjligheter och ger tips för att komma igång.

2024 kommer mässan att ha särskilt fokus på två teman: Sápmi och Rymden. Dessutom kommer Bokmässans 40-årsfirande att sätta prägel på årets mässgolv.

Sensus hittar du i direkt anslutning till Svenska kyrkans scen Se människan, en av Bokmässans största scener. Vi hoppas att du är lika nyfiken på oss som vi är på dig!

Samtal fortsätter på Bokmässan

Samtal fortsätter är en metod för att fånga upp känslor och tankar efter en gemensam upplevelse. Efter utvalda samtal på Se människan-scenen finns möjlighet att mötas i ett samtal kring det du just hört och upplevt i vårt tält som du hittar mitt emot scenen.

Vi delar med oss av våra personliga reflektioner i tur och ordning. En samtalsledare håller i samtalet, författaren medverkar inte.

Läs mer om metoden Samtal fortsätter-metoden här

Bokmässan på hemmaplan

Planera ditt besök på Bokmässan med vår pedagogiska guide för att få ut det mesta av ditt besök.

Ta del av guiden

Tips för bokcirkeln

I ett samtal om en bok kan vi få tillgång till varandras perspektiv och synfältet kan vidgas.

Det här materialet ger dig inspiration och metodtips för din bokcirkel. Du får förslag på metoder som kan hjälpa er att komma igång och frågor som kan berika samtalet.

Tipsen hittar du här
Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.