Bild: Sensus studieförbund

Bokmässan

Bokmässan är en viktig litteraturhändelse. Här ges plats för ny litteratur men också för möten, samtal och erfarenhetsutbyte. Årets bokmässa går av stapeln 26-29 på Svenska Mässan i Göteborg. I år kommer mässan att ha särskilt fokus på två teman: Sápmi och Rymden. Dessutom kommer Bokmässans 40-årsfirande att sätta prägel på årets mässgolv.

För oss är Bokmässan en plats för viktiga samtal, workshops och möten. Tillsammans med våra medlems- och samarbetspartners och besökare gör vi folkbildning under mässans fyra spännande och roliga dagar.

Folkbildningens metoder och syn på människa och samhälle spelar roll i de tankar och frågor som litteraturen så kraftfullt kan väcka. Vi prata gärna också om bokcirkelns möjligheter och ger tips för att komma igång.

Från 2023 års bokmässa

Uppdatering kommer inför årets mässa.

Sensus hittar du i direkt anslutning till Svenska kyrkans scen Se människan, en av Bokmässans största scener. Där hålls ett sjuttiotal författarsamtal under mässans gång. Här möter du i år högaktuella författare som till exempel Vanna Rosenberg, Annie Lööf och Jonas Hassen Khemiri i intressanta samtal. Lördagen avslutas med helgmålsbön tillsammans med Mark Levengood. Scensamtalen handlar om litteratur och existentiella frågor, något som blivit Se människans kännemärke.

I vår monter kan du i år lyssna, smaka och uppleva dofter kopplat till Sveriges olika religioner. Passa på att bläddra i 2023 års Multireligiösa almanacka och bekanta dig med guldgruvan Metodboken. Under rubrikerna starta, skapa, stärka och avsluta listar den metoder som hjälper till att skapa bra möten mellan människor.

Vi hoppas att du är lika nyfiken på oss som vi är på dig!

Samtal fortsätter på Bokmässan

Samtal fortsätter är en metod för att fånga upp känslor och tankar efter en gemensam upplevelse. Efter utvalda samtal på Se människan-scenen finns möjlighet att mötas i ett samtal kring det du just hört och upplevt i vårt tält som du hittar mitt emot scenen.

Vi delar med oss av våra personliga reflektioner i tur och ordning. En samtalsledare håller i samtalet, författaren medverkar inte.

Gå till Se människan-scenens program.

Läs mer om metoden Samtal fortsätter-metoden här

Bokmässan på hemmaplan

Planera ditt besök på Bokmässan med vår pedagogiska guide för att få ut det mesta av ditt besök.

Ta del av guiden

Tips för bokcirkeln

I ett samtal om en bok kan vi få tillgång till varandras perspektiv och synfältet kan vidgas.

Det här materialet ger dig inspiration och metodtips för din bokcirkel. Du får förslag på metoder som kan hjälpa er att komma igång och frågor som kan berika samtalet.

Tipsen hittar du här
Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.