Bild: Scandinav Bildbyrå

Bokmässan på hemmaplan

Tänk om känslan av stillhet och rörelse, nyfikenhet, spännande samtal och inspiration kunde få leva vidare även på hemmaplan under resterande del av året... Följ vår guide och förläng upplevelsen av Bokmässan!

1. Före Bokmässan

För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök på Bokmässan, fundera över:

  • Vad kan jag redan mycket om?
  • Vad vill jag veta mer om?
  • Vad inspirerar mig?
  • Finns det något samtal/ämne som jag tror kan komma att överraska mig?

Planera gärna ditt mässbesök utifrån dina svar på ovanstående frågor. Finns det något särskilt samtal du verkligen inte vill missa? Är det något seminarium som du vill prioritera din tid för? Kanske kan du prioritera bort något du redan kan mycket om, för ett ämne som känns lite mer främmande för dig?

2. Efter Bokmässan

Efter Bokmässan är det lätt att vara uppfylld av intryck, tankar och idéer. Vill du dela dessa med andra som inte var på plats? Då kan ni titta på ett inspelat samtal tillsammans från Se Människan scenen och därefter ha ett Samtal Fortsätter samtal ihop.

Eller varför inte samla ihop flera personer och starta en studiecirkel där ni diskuterar de samtal som berört er mest?

Se samtalen i efterhand
Hela scenprogrammet från Se människan scenen finns att titta på på Svenska kyrkans temasida Samtal om de stora frågorna, pedagogiskt kategoriserat efter teman.

Samtal fortsätter

Samtal fortsätter är en metod som bygger på att alla i gruppen delar med sig av sina tankar, känslor och erfarenheter.

Läs mer om samtal fortsätter.

Ladda ner metoden som PDF

Starta en bokcirkel!

Fler och fler återupptäcker hur berikande det är att mötas för att samtala om en bok – eller om livet utifrån läsningen av ett gemensamt verk. Vi läser alla med egna ”glasögon” eftersom vi har olika personligheter, kunskaper och erfarenheter. I samtalet får vi tillgång till varandras perspektiv på boken och vårt synfält vidgas.

Vi har tagit fram Mänskliga möten – tips för bokcirkeln, ett studiematerial fullt av inspiration, bra frågeställningar och tips.

Starta en studiecirkel