Bild: Mac Ruzic

Inspirationsträffar för musiker

Under våren 2024 erbjuder vi fyra interaktiva träffar för musiker och artister. Det kommer handla om motivation, mental och fysisk förberedelse inför konserter, hantering av tankar och känslor före och efter framträdanden, scenkommunikation med publiken, samt strategier för att hantera prestationsångest och stress. Träffarna leds av musiker och coacher från Open Stage & Mind.

Genom att investera i din egen utveckling och genomföra ett grundligt arbete, kan du frigöra mer tid för musiken, snabba på dina mål och skapa en mer hållbar och genomförbar karriär. I slutändan handlar det om att optimera din process för att snabbare kunna förverkliga dina drömmar.

Under våren genomför vi fyra träffar. Du hittar datum och information längre ner på sidan. Vi ser gärna att du deltar i samtliga, då de är kopplade till varandra. Om du enbart kan vara med på 2-3 träffar så är det OK. 

Träffarna leds av musiker och coacher från Open Stage & Mind och i samarbete med Musikcentrum Väst och Sensus i Sensus lokaler vid Brunnsparken. 

Utveckla en handlingsplan

Samtidigt med vårens träffar kommer vi att uppmuntra dig att utveckla en handlingsplan för de kommande två åren. Musikcentrum Väst kommer att skicka information om detta den 8 januari och hålla ett Zoom-möte den 11 januari där du kan ställa frågor om planen. Under våren önskar vi att du formulerar din vision, dina mål och delmål samt planerar när du avser att genomföra de olika stegen under de kommande två åren.

Motivera mera

Tisdag 16 januari

Om hur du sätter upp mål och skapar motivation för ditt arbete med hjälp av olika verktyg och övningar. Du får tips på vad man kan göra när motivationen tryter. En interaktiv träff som också lär dig mer om hjärnan och dess koppling till kroppen. 

Anmäl dig

Visualiseringar

Onsdag 21 februari

Att likt idrottare lyssna och gå in mentalt inför kommande uppträdanden och konserter. Vi kopplar på sinnena genom olika övningar. Hur du bättre kan förbereda dig för konserter och för de känslor som dyker upp. Och hur du hanterar känslor och tankar efteråt. 

Anmäl dig

Simuleringar

Tisdag 12 mars

Om kommunikation på scen som musiker och artist. Vad skickar vi för signaler till oss själva, våra kollegor och till publiken? Vi tar upp prestationsångest, kommunikation, nervositet, stress m.m. En interaktiv träff där vi simulerar ett framträdande. 

Anmäl dig

Tanke och kropp

Tisdag 9 april

Om hur allt hänger ihop. Du får uppleva grundning, stabilitet och frihet i kroppen. Och jobba med hjärnans påverkan på kroppen. Vi boostar oss med funktionella tankar. Avslutning för vårens träffar. 

Anmäl dig