Vocal Camp – fem dagar med fokus på sång i mindre grupp

22 mars, 2023
  • Musik – Körsång

Veckan innan midsommar arrangeras Vocal Camp, ett läger för sångare i olika åldrar och på olika nivåer, som vill fördjupa och bredda sina kunskaper inom a cappella och stämsång. Fokus för dagarna är sång i mindre ensemble.

Veckan innehåller en mångfald av workshops, masterclasses, ensemblearbete och andra aktiviteter, där deltagarna får möjlighet att utveckla sig utifrån sin egen sångnivå. En deltagare från förra årets läger säger:

– Det är en rolig blandning av workshops, superduktiga pedagoger och bra mat. Jag ångrar bara att jag inte var med på kvällsaktiviteterna, men har man lovat familjen att komma hem varje eftermiddag så är det svårt att ändra i efterhand.

Deltagarna väljer att delta med sin befintliga vokalgrupp eller som enskild deltagare. De som deltar enskilt placeras i en lägerensemble.

Det här är den roligaste veckan på hela året och jag längtar verkligen dit under hela förberedelsearbetet.

Camilla Bengtsson, verksamhetsutvecklare på Sensus, är producent för Vocal Camp. Hon arbetar bland annat med programplanering, bokning av medverkande musiker och pedagoger, marknadsföring och kontakt med intresserade deltagare. Det är ett intensivt arbete som pågår under nästan hela året.

- Det här är den roligaste veckan på hela året och jag längtar verkligen dit under hela förberedelsearbetet, utropar Camilla.

Deltagarna får möta professionella musiker och pedagoger under veckan, i såväl aktiviteter under dagarna som i kvällskonserterna. Samarbete sker till viss del med musiklägret Blekinge Jazz & World som pågår samtidigt.

- Där är ju cirka 100 sångare och musiker från hela Norden på plats, så det sjuder verkligen av energi och musikupplevelser. Och bara en sådan sak som att få möjlighet att sjunga eller jamma med professionella musiker under kvällar och nätter, borde få varenda sång- och musikintresserad att bli alldeles varm inombords, avslutar Camilla.

Om Vocal Camp

Vocal Camp är ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Kulturrådet, Musik i Blekinge, Region Blekinge och Sensus studieförbund. Lägret äger rum i Bräkne-Hoby i Blekinge.

Här kan du läsa mer Vocal Camp samt anmäla dig.