Bild: Scandinav bildbyrå

Släktforskning på ditt sätt med Sven Velander

19 augusti, 2022
  • Historia

Släktforskaren Sven Velander är tillbaka med sin populära studiecirkel för dig som är nyfiken på din släkts historia. Här får du djupdyka i kyrkoarkiven och lära dig tyda handskrift från ett annat århundrade samtidigt som du får grundläggande kunskaper för att fortsätta släktforska på egen hand.

Åter igen håller den erfarna släktforskaren Sven Velander en studiecirkel online för dig som är nyfiken på din släkts historia. Cirkeln vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har hållit på ett tag och vill uppdatera dina kunskaper så att du kan fortsätta på egen hand. Tillsammans med ledaren djupdyker du i kyrkoarkiven och du får lära dig att läsa och tyda handskrift från ett annat århundrade. Med den grundläggande kunskapen kan du gå från kyrkoarkiven och vidare i sökandet i juridiska handlingar såsom bouppteckningar och mantalslängder.

Till anmälan »


Sven Melander
Sven Velander, författare och musiker med en fil.kand. i religionsvetenskap och historia

Om Sven Velander

Cirkelledare är Sven Velander, författare och musiker med en fil.kand. i religionsvetenskap och i historia där hans C-uppsats handlar om släktforskning. Hans kunskap i släktforskning och kreativa kompetenser har lett vägen till litterära och musikaliska scenframträdanden där ord, ton och gestaltning är verktygen i berättandet.