Bild: SVT Gävleborg

Sensus i nytt samarbete med Tim Bergling Foundation – studio öppnad i Gävle

20 maj, 2024
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

Tim Bergling Foundations studiosatsning rullar vidare. I samarbete med Sensus och Rädda Barnen öppnades i förra veckan en ny "For A Better Day"-studio i Gävle och stadsdelen Andersberg. – Man mår helt enkelt bra av att hålla på med kreativt skapande, säger Mikael Brun Gunnerås, verksamhetsutvecklare Sensus Svealand, till SVT.

Det var bara för en dryg månad sedan som Tim Bergling Foundation, i samarbete med Sensus, öppnade en musikstudio i Umeå. Nu var det alltså dags igen. Den här gången i Gävle och stadsdelen Andersberg och detta är den tredje "For A Better Day"-studion som nu har öppnats (efter Umeå och Tensta). Totalt ska tio liknande musikstudios öppna runtom i landet och syftet är att barn och unga ska ha en plats där de kan få utlopp för sin kreativitet och i förlängningen motverka psykisk ohälsa.


I Gävle är både Rädda Barnen och Sensus involverade i satsningen och Mikael Brun Gunnerås, verksamhetsutvecklare Sensus Svealand, kommer agera som musikalisk coach i studion.

– Man mår helt enkelt bra av att hålla på med kreativt skapande, säger Mikael Brun Gunnerås till SVT.

I inslaget medverkar också Anfaal Omar, Adna Abdiaziz Hassan och Alexandra Rodriguez Martinez som testar den nya studion och uttrycker stor glädje att den äntligen har öppnat.