Sommarläger för unga orgelentusiaster

12 mars, 2024
  • Musik – Instrument och sång

I sommar blir Mellansels folkhögskola en samlingspunkt för unga orgelentusiaster. Med en vecka av musik, lärande och gemenskap, erbjuder orgellägret en möjlighet för barn och ungdomar att fördjupa sin passion för orgelmusik.

Mellan den 4 och 9 augusti välkomnas barn, ungdomar och deras föräldrar till en vecka fylld med orgelmusik, lärande och gemenskap på Mellansels folkhögskola. Lägret delas in i två grupper för att möta deltagarnas olika behov och erfarenheter.

Barn i åldern 7 till 11 år, tillsammans med en vuxen, inleder sitt äventyr den 6:e augusti, medan ungdomar från 12 till 20 år startar redan den 4:e augusti. Prioritet ges till deltagare från Härnösands stift, men alla med ett intresse för orgelspel från övriga stift är välkomna att anmäla sig.

Orgelspel, rytmik och sång

På orgellägret erbjuds deltagarna individuella och grupplektioner i orgelspel, rytmik, sång och bild. För de yngre deltagarnas medföljande finns även en särskild föräldrautbildning. Lägret avslutas med en konsert den 9 augusti där deltagarna får möjlighet att visa upp sina färdigheter på folkhögskolas nya konsertorgel. Detta lär bli ett minnesvärt ögonblick, där veckans ansträngningar och framsteg firas tillsammans.

Deltagaravgiften inkluderar kost och logi, med särskilda priser för de olika åldersgrupperna och för medföljande vuxna. Anmälan är öppen fram till den 26 april och intresserade uppmanas att registrera sig tidigt för att säkra sin plats.

För mer information och anmälan, läs mer här:
Orgelläger 2024 - Äldre grupp

Orgelläger 2024 - Yngre grupp

Lägret är resultatet av ett samarbete mellan Härnösands Stift, Sensus och Mellansels Folkhögskola, med stöd från Visby och Luleå stift.