MELLANSEL

Orgelläger 2024 - Yngre grupp

Välkommen!

Startdatum

6 augusti 2024

Veckodagar

Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Omfattning

4 tillfällen, 18 studietimmar

Plats

Mellansels folkhögskola

Tingshusgatan 8 89540 MELLANSEL

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fullbokat

Orgelläger i Mellansel 6/8-9/8 2024 

Målgrupp:

Barn 7-11 år, med förälder el. annan vuxen (yngre gruppen). Barn/ungdomar 12-20 år (äldre gruppen). Deltagare från Härnösands stift prioriteras. Den äldre gruppen börjar söndag den 4/8 kl 15.30 (incheckning från 14.00). OBS! De yngre deltagarna börjar tisdag den 6/8 kl 19:00 (incheckning från 18:00).

Detaljschema för dagarna anslås endast på plats. Lägret avslutas med konsert fredag 9/8 kl 11.00 på Mellansels folkhögskolas nya konsertorgel. Både nybörjare och avancerade orgelspelare är välkomna. Eftersom mycket av undervisningen är individuell, tar vi emot alla nivåer!

Kursinnehåll och lärare:

  • Rytmik/rörelse/sång Cecilia Grönfeldt, rytmiklärare och sångpedagog
  • Orgel Mats Ternvall, kyrkomusiker och Suzukipedagog
  • Ann-Kristin Färnström, kyrkomusiker
  • Nina Sandell, kyrkomusiker och Suzukipedagog
  • Anne Dungner Hjellström, kyrkomusiker/stiftsmusiker
  • Bild Anne Hagström, konstnär och bildlärare
  • Föräldrautbildning Orgellärarna Orgellägret erbjuder unika utvecklingsmöjligheter i orgelspel, bild och rytmik. Utöver individuella lektioner finns grupplektioner där varje deltagare ingår i fasta, mindre grupper. Deltagare förväntas vara med på samtliga lektioner.   

Föräldrautbildningen, som ges till den yngre gruppens föräldrar, onsdag och torsdag pågår parallellt med grupplektionerna. Lägret ger också en möjlighet att träffas, knyta nya och gamla kontakter och umgås med fler med samma intresse för orgeln och orgelspel. I mån av tid erbjuds också enstaka sånglektioner, som man anmäler sig till på plats.

Fritidsaktiviteter:

När du inte har egna eller gemensamma lektioner, bokar du tid i ett övningsrum med en orgel och övar själv (de yngre tillsammans med förälder). Har du tid över finns ett tempererat friluftsbad med minigolf i närheten av skolan. Bildsalen är öppen att när som helst komma och måla/skapa, utom när någon grupp har bildlektion.

Observera att de yngre barnen, dvs. de som deltar tis-fre, förväntas ha en förälder, lärare eller annan vuxen med under lägret! Föräldern deltar, tillsammans med barnet, i de gemensamma lektionerna och har ansvaret för barnet mellan lektionerna; t.ex. att hjälpa barnet organisera sin övningstid.

Deltagaravgift, inkl. kost och logi:

  •  Äldre gruppen betalar 4100 kr
  • Yngre gruppen betalar 2200 kr

Be gärna din hemförsamling om hjälp med deltagaravgiften (hela eller delar). Många församlingar har genom åren gett stöd till detta, vilket är naturligt; Att barn och ungdomar blir intresserade av orgel och lär sig spela är viktigt för kyrkan!

Medföljande förälder eller annan vuxen (yngre gruppen) betalar kost och logi:

750 kr per person/dygn i dubbelrum. Ta med eget sänglinne och handduk. 

Sista anmälningsdag:

26 april 2024

Anmälan är bindande och deltagaravgiften faktureras i förväg.

Betald deltagaravgift betalas endast tillbaka vid sjukdom, styrkt med läkarintyg. Medföljande (föräldrar och andra) faktureras i efterskott.

Mer information om lägret:

Maila Kicki Sjöstedt: kicki.sjostedt@sensus.se på Sensus, eller ring tel: 0660-266092 
Maila Elisabeth Sundeman: elisabeth.sundeman@svenskakyrkan.se på Härnösands stift, eller ring tel: 0611-25465

 

Kursen sker i samverkan mellan Härnösands Stift, Sensus och Mellansels Folkhögskola, med stöd av Uppsala, Visby och Luleå stift.

Arrangemangsid: 1585664

Ledare

Elisabeth Sundeman

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter