Jamaica Independence Festival bjuder in till folkfest på Lappis Beach – musik, dans och mat!

5 juli, 2023
  • Musik – Band och artister

Föreningen Jamaicansk Kultur anordnar återigen sin årliga Jamaica Independence Festival på Lappis Beach i Stockholm. Sedan 2017 har festivalen firat Jamaicas självständighetsdag med ett evenemang fyllt av musik, dans och mat samt spridning av kunskap om den jamaicanska kulturen.

FJK (Föreningen Jamaicansk kultur) är en stor ideell musikförening som sedan flera år samarbetat med Sensus. Föreningens mål är att bedriva verksamhet som syftar till att främja jamaicansk musik i Sverige. Idag har föreningen utvecklats till en viktig mötespunkt för musikintresserade ungdomar i hela Stockholm.

Under åren har festivalen haft artister som Agent Sasco, Queen Ifrica, Turbulence, Eek-a-Mouse, G-Whizz, T-Nez (Nez), Million Stylez och Aurelia Dey med flera. Visionen är att skapa en mötesplats för personer delaktiga i dancehall- och reggaekulturen i Sverige.

Ordförande i styrelsen, Ilke Öztenar:

I år är det dags för Charly Black och Chi Ching Ching, två dancehallstjärnor från Jamaica, att uppträda på festivalen. De kommer att dela scenen med Syster Sol, Essa Cham och Etzia & Hot This Year Band för en sprängfylld dag med kvalitativ dancehall- och reggaemusik.

DJ:s för årets festival är DJ Patuu, DJ Stella, DJ Mike Yangstar, Topaz Sound, Trinity Sound och MC Samo. Dessutom kommer det finnas en OpenMic scen på området som fylls med kortare framträdanden av både nya och mer etablerade artister. Festivalen avslutas med en efterfest på Hilma samma kväll.

– Sensus har samarbetat med Föreningen Jamaicansk Kultur i flera år, främst kring den studio i Vällingby där de samlar artister och producenter som vill utvecklas i sitt musikskapande. Men även kring Jamaica Independence Festival. Det är otroligt kul att kunna stötta föreningen i skapandet av detta evenemang och denna viktiga mötesplats, säger Linnéa Jonsson som är verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Festivalen går av stapeln den 5 augusti 2023 och är öppen för alla åldrar (här är Facebook-evenemanget).


Mer information och biljetter hittar du på: jamaicafestival.se


Kontakt/pressfrågor:

Ilke Öztenar ordf. Föreningen Jamaicansk Kultur
jamaicanskakulturforeningen@gmail.com
070-415 88 04

2022 tilldelades Ilke Öztenar Stockholms Stads folkbildningsstipendium!

Tidigare år

Jamaica Independence Day