HALMSTAD

Ledardag på vandring i Halmstad

Tema: Existentiell hållbarhet och vad det innebär att vara människa i den tid vi lever i.

Startdatum

1 juni 2024

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 9:00 - 15:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Plats

Se beskrivning

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi vandrar Prins Bertils stig mot Grötvik i lätt till medelsvår terräng ca 8-10 km. Vi startar och slutar vid Halmstad slott. 

Under förmiddagen vandrar vi med Julia Engborg, omställare/samhällsvetare med fokus på natur/människosyn. Julia guidar oss med frågor och perspektiv kring existentiell hållbarhet och vad det innebär att vara människa på vår planet i den tid vi lever i. Vi kommer att vandra och stanna på vackra platser där Julia ger frön till tankar och inspiration kring hur omställningen till ett hållbart samhälle sker -- både i den yttre konkreta världen och i vår inre värld. Vi samtalar och reflekterar tillsammans, men går också en kortare del av sträckan i tystnad för att uppleva den omgivande naturen mer med våra kroppar och våra sinnen.   

Lunch äter vi längs vägen. Under eftermiddagen kommer vi prata om ledarrollen och dela erfarenheter med varandra utifrån det. 

Ledardagen är kostnadsfri för ledare i Sensus. Sensus bjuder på lunch, men alla deltagare har med sig dryck och medhavd fika för förmiddagen. Du behöver själv kunna ta dig till startplatsen som anges för respektive vandring. Max antal deltagare per vandring är 15. Vi prioriterar dig som är aktiv ledare. 

I år erbjuder Sensus Västra Sverige Ledardag på vandring i Uddevalla, Halmstad och på Gotaleden utanför Göteborg. Innehållet kommer vara samma på alla platser.  

Sista anmälningsdag:  24 maj. Vid anmälan till vandringen uppge din kontaktperson på Sensus samt specialkost. 

Arrangemangsid: 1580896

Ledardag på vandring

Fler tillfällen

Ledare

Olle Kilström

Ulrika Widepalm

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter