Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Elisabet Jansson

MALMÖ

Jordalyft- en dansrit med Elisabet Jansson och Maria Hulthén Birkeland

Jordalyft gestaltar en av vår tids ödesfrågor; Människans överlevnad på jorden. Hur ser vårt ansvar för vår livsmiljö och kommande generationer ut? I cirkeldansen gestaltar vi med våra kroppar och steg hur vi i likhet med träden förankrar oss i jorden och sträcker oss mot himlen, mot varandra och andra levande varelser.

Datum

19 mars 2023

Dag

Söndag

Tid

Kl 14:30 - 15:30

Pris

Kostnadsfritt

Den viktigaste frågan för unga människor idag är miljö och klimat. Människan är de enda varelserna som är i stånd att utradera sin egen livsmiljö. Med sådan makt följer ansvar. En dansrit kan bli ett verktyg för att förhålla sig till den oro och rädsla som detta existentiella dilemma väcker.

I Kirsebergskyrkan möts vi och dansar riten till text och musik . Öppen för alla 19 mars 14.30-15.30 ingen kostnad.

Vill du gå en fördjupad kurs i Jordalyft är du välkommen med din anmälan till den på följande länk: https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/jordalyft-att-leda-en-dansrit-kurs-323945/

Jordalyfts texter är skrivna av Lars Björklund, danserna är koreograferade av Elisabet Jansson och musiken komponerad av Maria Hulthén Birkeland. Elisabet och Maria leder leder och spelar under riten.

Detta är ett samarbete med vilairörelse.nu, Sensus Skåne-Blekinge och Husie församling, Svenska kyrkan Malmö Kirsebergskyrkan.

Arrangemangsnummer: 216294

I samarbete med