Sportlov på Annorlunda Musikskola

14 mars, 2022
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

Under sportlovet öppnade Annorlunda Musikskola i Sollentuna upp dörrarna för barn och ungdomar att testa på musik. Trots det vackra vädret valde många familjer att spendera sportlovet inomhus i det 70-talsestetiska musikhuset. Hallgolvet blev snabbt belamrat av skor och musiken strömmade ur alla rum.

I de olika replokalerna hölls det workshops i DJ’ing, el-gitarr, bas, trummor, piano och musikproduktion där barn (och även ibland föräldrar) testade på att spela och skapa. DJ-bordet, som till en början såg lite skrämmande ut med alla sina knappar, blev snabbt en favorit och efter en genomgång med ledaren Sheldon kunde barnen både scratcha och taktmixa.

”Jag hoppas och tror att vi fick tag i några nyväckta musiksjälar. Det känns viktigt för oss att boende i Sollentuna känner att Annorlunda Musikskola finns där för dom.”

I källaren trummade deltagarna till Queen och The Rolling Stones medan ledaren Annica lärde ut piano på våningen över. Soundtracket till Pirates of the Caribbean gick varmt efter att några av barnen lärt sig spela den på piano. I köket samlades föräldrar och barn för fika, saft och kaffe. En nödvändig energistation för att orka spela musik hela dagarna.

Sportlov på Annorlunda gjordes i samarbete med Sollentuna Kommun. Syftet var att barn och ungdomar i kommunen ska ha möjlighet till spännande aktiviteter när skolan är stängd.

Annorlunda Musikskola

Annorlunda Musikskola startade 1976 och är en del av Sollentuna Jazz Workshop (SJW) och Sensus Studieförbund. Annorlunda Musikskola riktar sig till innevånare i Sollentuna och har verksamhet för både barn, ungdomar och vuxna.

Läs mer