Sensus AI

Här hittar du information om hur Sensus använder AI (artificiell intelligens) i verksamheten, i kommunikation, i administration och som allmänt verksamhetsstöd.

Sedan 2021 har vi i Sensus laborerat med AI (artificiell intelligens). Det började i liten skala men har sedan 2022 växt i takt med att tekniken utvecklats och tillgängliggjorts i allt större skala.

Idag har Sensus egenutvecklade AI-verktyg för medarbetare och så småningom också alla våra ledare. Parallellt med det har vi satsat på kompetensutveckling för våra medarbetare och arrangerat studiecirklar för våra ledare och deltagare.

Riktlinjer för full transparens

Sedan 2023 har vi riktlinjer för AI för våra medarbetare men också för dig som besöker våra olika digitala mötesplatser, som exempelvis vår webb sensus.se. En viktigt del i vårt förhållningssätt till användandet av AI är att vi ska vara helt transparenta med material som har genererats eller bearbetats med AI. På vår webbplats kommer du exempelvis stöta på informationsrutor på sidor där vi har publicerat innehåll som är AI-bearbetat. Klickar du på den får du en redogörelse – en slags innehållsförteckning – för de olika delar på sidan som har AI-bearbetats.

ai-etikett

Kontakta oss om du har några funderingar

Har du minsta fundering kring vårt AI-användande är du välkommen att höra av dig till oss genom att mejla ai@sensus.se.

Sensus riktlinjer för AI-användning

I våra riktlinjer för AI-användning kan du läsa mer om hur vi ser på vår användning av AI, hur vi ser till att ha full transparens, hur vi balanserar etik och kvalitet och hur vi skyddar personuppgifter.

Läs riktlinjerna

Vill du delta i vår AI-pilot för cirkelledare?

Just nu tar vi emot anmälningar från våra cirkelledare om att ingå i en AI-pilot under 2024. Alla som deltar kommer att få tillgång till Sensus AI-verktyg som ser ut och fungerar ungefär som ChatGPT, Copilot och andra kommersiella AI-chattverktyg.

Anmäl dig!
Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.

Läs mer

Berättelser från verksamhet

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning