Tips, idéer och inspiration

Här har vi samlat material och metoder för olika typer av studiecirklar som du och dina vänner eller din förening kan komma igång med.

Bokcirkel

Bokcirkeln har fått en renässans. Fler och fler återupptäcker hur berikande det är att mötas för att samtala om en bok – eller om livet utifrån läsningen av ett gemensamt verk. Vi läser alla boken med egna ”glasögon” då vi har olika personligheter, kunskaper och erfarenheter. I samtalet får vi tillgång till varandras perspektiv på boken och vårt synfält vidgas. Men hur börjar man en bokcirkel? Vad ska man tänka på? Finns det metoder som berikar och fördjupar samtalet?

Starta bokcirkel

Filmcirkel

I en filmcirkel kan ni samtala om film och existentiella frågor. I mötet med andra som vill tala om film och samtidigt vill dela med sig av sitt liv tror vi att det uppstår något större än det vi upplever på egen hand.

Starta filmcirkel

Musikcirkel - Spela i band

Starta en bandcirkel och ta del av allt som Sensus kan erbjuda!. Replokaler, studios, spelningar, utveckling m.m. Vi anpassar stödet efter era önskemål.

Starta musikcirkel

Slow fashion, din guide till smart och hållbart mode

Varje år kastar den genomsnittlige svensken hela åtta kilo kläder rakt ner i soporna. Kanske är plaggen av så dålig kvalité att de går sönder redan efter en användning, eller så håller de bara inte för de allt snabbare trendväxlingarna. Innerst inne vet vi att allt detta köp-och-slängande är ohållbart men hur ska vi göra i stället? I en bok som är lika delar modemanifest och praktisk handbok besvarar Jennie Johansson och Johanna Nilsson frågor som: Vad är för- och nackdelarna med bambuviskos? Vad är fegmärkning, greenwashing, och hur lagar man ett par jeans så att det blir riktigt snyggt? Helt enkelt hur får man sin garderob att hålla längre? Boken köper du i bokhandeln.

Starta cirkel i Slow fashion

Mindful eating

Vill du genomföra en cirkel med dina vänner i Mindful eating? Till din hjälp finns ett studiehandledning. Handledningen är uppbyggd i 6 kapitel och varje kapitel finns stöd för er i gruppen. Tanken är att ni ska kunna genomföra studiecirkeln på 6 veckor.

Ni kommer gå igenom:
Vad är mindfulness, mindful eating och självmedkänsla?
Hunger och autopiloten
Beteendemönster och självmedkänsla
Hunger och acceptans
Mättnad och tankar
Utmanande matsituationen och avslut

Gör en startacirkelförfrågan så hjälper vi er att komma igång.

Starta cirkel i mindful-eating

Grundutbildning i mänskliga rättigheter

Den här utbildningen vill ge en introduktion och en översikt över vad mänskliga rättigheter är och hur de kan användas, både som mål och metod, i det dagliga arbetet. Du genomför utbildningen på egen hand. För att bidra till reflektion och lärande får du vid ett par tillfällen möjlighet att stanna upp och svara på några frågor om det du sett och hört. Det finns också möjlighet till fördjupning genom att delta i en studiecirkel, som består av tre träffar som genomförs i grupp.

Kontakta Katharina Persson, verksamhetsutvecklare pedagogik om du vill veta mer. Eller gör en startacirkelförfrågan.

Till utbildningen

Starta cirkel i mänskliga rättigheter